Distanskurs: Fotokurs för nybörjare

Profilkurs, Distanskurs Tollare folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  Pågår under 12 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Distanskursen ~ Foto för nybörjare är för alla som vill komma vidare i sin utveckling inom fotografering.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskapskrav krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera, samt blixt (den lilla popup blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda).

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 jan 2023 - 28 apr 2023

Träffar:
4 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Du betalar totalt 800 kr i kursavgift (inklusive lunch och fika båda dagarna på Tollare). Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Robert Wållberg

E-post:
robert.wallberg@tollare.org

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Kursen vänder sig till dig som vill lära att använda en systemkamera. Inga förkunskapskrav krävs. Det är en väldigt varierad kurs där alla momenten är inspirerade av idéen att lära sig genom att ha roligt. Efter kursen kommer du använda tekniken i din kamera bättre och det kommer troligtvis vara en stor nivåskillnad på din förmåga att fotografera. Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Distanskursen ~ Foto för nybörjare löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart, helt på distans. Kursen börjar med hemuppgift den 23/januari. Under kursens gång går vi igenom grunderna kring kameran och fotograferar utifrån olika givande övningar. Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter inom foto hamnar i fokus. Alla övningar är roliga att göra, enkla att ta till sig. Ingen undgår att lära sig sin kamera. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar. Kursen innehåller fyra träffar och det är viktigt att du är närvarande på dem (träffarna är i form av videomöten på distans,) träff 1 sker helgen – lördag 4/februari, söndag den 5/februari (kl. 09:30-16:00 via länk.). Träff 2 går av stapeln den 9/februari (på kvällen 18:00 via länk.) Vi har en bra övning som passar sportlovet så att du kan njuta av ledigheten mitt i kursen. Träff 3 den 3/ april (på kvällen via länk.) En träff 4 lördag den 22/april (kl. 10:00-13:00 via länk,) då avslutar vi kursen med ett digitalt fotomaraton på ett klurigt, roligt vis. Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig det viktiga med din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå. Kursen slutar officiellt den 28/april. Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera + reflexskärm ca 80 cm stor, vit/silver. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten får du ett intyg.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kommer du att kunna använda din kamera tekniskt och det kommer troligtvis att vara en stor nivåskillnad på din förmåga att fotografera.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tollare.org/studera-pa-tollare/kurser-i-foto/fotokurs-for-nyborjare/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/