Förberedande allmän kurs

Behörighetsgivande kurs Tollare folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  22 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Vill du bli klar med dina gymnasiestudier men känner att du behöver mer tid och stöd för att komma igång med studierna igen? Då är vår förberedande allmänna kurs något för dig!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Godkända betyg från grundskolan i engelska, matematik och svenska. Du måste fylla lägst 18 år under 2023.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2023 - 9 jun 2023

Kostnader: Kursen kostar 800 kr som inkluderar studiebesök, kopior, kursmaterial, särskilda arrangemang på Tollare och elevförsäkring. Om du hyr ett rum på skolans internatboende tillkommer en hyreskostnad. Själva undervisningen är kostnadsfri.

Kontakt: Emel Aydin

E-post:
emel.aydin@tollare.org

I den här kursen får du möjlighet att i en mindre klass komma igång med dina studier igen i ett tempo som passar dig. Fokus ligger på studieteknik, läsning, skrivande samt samtalspedagogik i grupp. Målet är att du ska ha möjlighet att börja på vår allmänna kurs höstterminen 2023 och känna dig motiverad och förberedd att ta nästa steg för att bli klar med dina gymnasiestudier.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du ska ha möjlighet att börja på vår allmänna kurs höstterminen 2023 och känna dig motiverad och förberedd att ta nästa steg för att bli klar med dina gymnasiestudier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tollare.org/studera-pa-tollare/allman-kurs/forberedande-allman-kurs/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/