Musik och drama som verktyg och metod i socialpedagogiskt arbete

Profilkurs Tollare folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  36 veckor
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Tollare folkhögskola och Kulturama startar nu i samverkan påbyggnadsutbildningen “Musik och drama som verktyg och metod i socialpedagogiskt arbete”. 

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska under året fylla eller ha fyllt minst 23 år och ha genomgången eftergymnasial utbildning på minst ett år inom socialt arbete och/eller en eftergymnasial utbildning inom musik eller teater. Du bör ha varit ute i arbetslivet några år, gärna inom soci

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 15 dec 2023

Kostnader: Kostnader för kursen finns att läsa om på vår hemsida, www.tollare.org

Kontakt: Anna Stenarv

E-post:
anna.stenarv@tollare.org

Den studerande utvecklar kunskap, färdigheter och kompetens att använda konstnärligt skapande metoder i socialpedagogiskt arbete. 

 Utbildningen sammanlänkar parternas respektive kompetensområden och vilar praktiskt/metodiskt och teoretiskt på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

 Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med eller fördjupa arbetet med estetiska uttryck som metod inom socialt arbete. Genomgången utbildning syftar till att ge fördjupad kunskap att förstå och kunna använda estetiska uttryck i socialpedagogiskt arbete i livets alla skeden. 

Under utbildningen får du bland annat kunskaper i psykologi, förändringsprocesser, samspelet mellan individ och samhälle. Du får även praktiskt utveckla metoder i de estetiska uttrycken och hur du kan använda dessa i socialt arbete. Musik och drama kan främja livskvalitet och hälsa genom att skapa vitalitet som stärker känslomässig utveckling och social kommunikation. Du kommer även att få viss inblick i behandlingsmetoder och konstnärliga terapier. 

Under utbildningen kommer du att träffa ett flertal lärare med gedigen bakgrund och kompetens inom socialt arbete, pedagogik, konstnärliga uttryck och estetiska lärprocesser. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen bedrivs som en distansutbildning på halvfart med ett antal obligatoriska fysiska träffar. De fysiska tillfällena består av föreläsningar, diskussioner, gruppövningar och redovisningar. Mellan träffarna gör du uppgifter individuellt och i grupp som lämnas in digitalt. Vi arbetar i Googles verktyg Classroom, där du lämnar in dina uppgifter samt håller kontakt med dina lärare. Du får en mejladress som är kopplad till skolan och som även är din inloggningsuppgift till bland annat Classroom. För att delta i utbildningen behöver du tillgång till dator/surfplatta och internetuppkoppling. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningen ger kunskaper i psykologi, förändringsprocesser, samspelet mellan individ och samhälle samt hur de estetiska uttrycken kan användas i socialt arbete. Utbildningen ger kunskaper i hur musik och drama kan främja livskvalitet och hälsa genom att skapa vitalitet som stärker känslomässig utveckling och social kommunikation. 

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln