Allmän kurs i Norrtälje - Gymnasienivå

Väddö folkhögskola


Ansök nu

På Allmän kurs i Norrtälje kan du bli behörig både till arbete och till högre studier. Du studerar gymnasiegemensamma ämnen i en lugn och kreativ miljö med din framtid i fokus.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste fylla 18 år det året du börjar hos oss och du behöver delta på en personlig intervju.

Kostnader: 800 kr per termin för bl.a. internet, försäkring och kopiering

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020

Plats för kursen: Stora brogatan 10 i centrala Norrtälje

Kontakt:
Nadja Engström

Telefon: 0176-528 09
E-post:
nadja.engstrom@vaddo.fhsk.se

Bli behörig på Allmän kurs i Norrtälje!

Allmän kurs i Norrtälje är en utbildning för vuxna som vill läsa in motsvarande gymnasiekurser. Det är CSN-berättigade heltidsstudier på dagtid. Du studerar mellan 1-3 år, beroende på vad du har för tidigare erfarenhet. Har du till exempel läst ett år på gymnasiet behöver du bara läsa två år på folkhögskola för att få din gymnasiebehörighet.

Hos oss studerar du i en lugn och kreativ miljö med din framtid i fokus. Vi lägger upp en personlig kursplan som är anpassad efter dina behov. Efter avslutad kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

Det här kommer du att studera:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

Att studera på folkhögskola

Att studera på folkhögskola är inte som att studera på grundskola, gymnasium eller Komvux. Folkhögskolan är en helt egen studieform – här utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper. En stor del av undervisningen bygger på diskussioner och delaktighet. Med gemenskap och struktur vill vi inspirera dig till att växa tillsammans med andra.

Vi arbetar med varierande undervisningsmetoder. Enskilda arbeten varvas med grupparbeten och projektarbeten. Vi har inlämningsuppgifter och muntliga redovisningar. Då och då tar vi en paus från klassrummen och åker på studiebesök tillsammans.

Plats

Utbildningslokalen ligger centralt i Norrtälje på Stora brogatan 10, bara ett par minuters promenad från Norrtälje busstation. Här finns restauranger och butiker, caféer och det mesta annat du kan behöva.

Välkommen med din ansökan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du är behörig att antingen fortsätta med högre studier eller att komma ut i arbetslivet.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.vaddo.fhsk.se/kurser/allman-kurs-norrtalje/