Allmän kurs med yrkesinriktning undersköterska

Väddö folkhögskola


Ansök nu

Utbildningen är till för dig som saknar slutbetyg från gymnasiet och som samtidigt vill förbereda dig för ett yrkesliv som undersköterska. Utbildningen är en heltidsutbildning på 35 veckor som omfattar 10 veckors praktik samt möjlighet till språkstöd.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år (35 veckor)

Ansök senast: 17 augusti

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år för att delta på utbildningen. Du behöver inga förkunskaper men i din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen.

Kostnader: 800 kr per termin för kopiering, licenser, försäkring och vissa studiebesök.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 14 maj 2021

Plats för kursen: Kistagången 16 i Kista

Kontakt:
Reza Esmailpour

Telefon: 073-504 32 10
E-post:
reza.esmailpour@vaddo.fhsk.se

OBS!
Ansök senast 17 augusti

Allmän kurs med yrkesinriktning undersköterska kombinerar behörighetsgivande studier på gymnasienivå med profilämnen inom vård och omsorg. Vi arbetar tematiskt och varvar teori med praktiska övningar. Vi arbetar med att anpassa studierna efter deltagarnas tidigare kunskaper och erfarenheter samt har möjlighet att validera redan förvärvade kunskaper och färdigheter och dokumentera dessa.

10 veckors praktik ingår

Arbetsplatsförlagt lärande (APL), det vill säga praktik, ingår som en del av utbildningen. Praktiken pågår under 10 veckor och du får då möjlighet att praktisera dina teoretiska kunskaper. Vid APL följer du din handledares arbetstider, vilket betyder att det kan hända att praktiken sker tidigt på morgonen, på kvällstid eller under helger.

Mål med utbildningen

Efter avslutad och godkänd utbildning har du en gedigen grund för din kommande karriär inom vård- och omsorgssektorn. Du ska kunna arbeta inom t ex. hemtjänst, äldreomsorg eller på en vårdavdelning.

Efter avklarad utbildning får du ett kursbetyg som du kan tillgodoräkna dig om du vill studera vidare.

Ansök senast den 17 augusti

Du ansöker till utbildningen digitalt och det görs via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där skapar du ett eget konto och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Varmt välkommen med din ansökan.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.vaddo.fhsk.se/kurser/allman-kurs-underskoterska