Allmän kurs Distans - Gymnasienivå

Väddö folkhögskola


Ansök nu
Vi möter dig där du är! Allmän kurs Distans är en flexibel och modern utbildning. Kursen vänder sig till dig som vill läsa in gymnasiekurser och bli behörig på ett flexibelt sätt.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
6 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 15 december

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Personligt brev samt intervju. Intervjun går att genomföras via Skype.

Kostnader: 800 kr per termin i serviceavgift

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 4 jan 2021

Kontakt:
Susanne Hult

Telefon: 0703-034812
E-post:
susanne.hult@allmankurs.se

OBS!
Ansök senast 15 december

På Allmän kurs Distans är det du som bestämmer. Studera på den plats där du känner dig mest fokuserad på en tid som passar dig. Du får en personlig kursplan.

Efter avslutad och godkänd kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

Vi har inga schemalagda lektioner men erbjuder lärarledda lektioner i våra lokaler i centrala Stockholm för de som vill. Under kursens gång kommer vi även ha 6 distansträffar per läsår. Träffarna är till för samtal, examinationer och redovisningar. Distansträffarna är obligatoriska och sker via videosamtal.

I utbildningen ingår följande ämnen:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap

Det här behöver du

För att kunna studera på den här distanskursen behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling samt tid att avsätta ca 40 h/veckan för studier. Du behöver även ett Googlekonto, eftersom vi använder Google Classroom som plattform. Har du inget Googlekonto? Du kan enkelt skapa ett gratis konto på Googles hemsida.

Folkhögskolekurs på distans

Att studera en folkhögskolekurs är inte som att studera på gymnasiet eller på Komvux. Folkhögskolan är en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Detta är särskilt viktigt på våra distansutbildningar. Det är viktigt att du lämnar in dina uppgifter i tid. I utbildningen utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper.

Välkommen med din ansökan.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du har fått motsvarande gymnasiebehörighet efter avslutad kurs med godkänt omdöme.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.vaddo.fhsk.se/kurser/allman-kurs-distans/