• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Barn och fritid är en ettårig yrkesinriktad utbildning för dig som vill arbeta som barnskötare på förskola eller på fritidshem. Utbildningen omfattar praktik samt möjlighet till språkstöd.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Gymnasiebehörighet, minst SFI C samt personlig motivering till varför du vill studera på utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 29 aug 2022 - 2 jun 2023

Plats för kursen: Kistagången 16 i Kista

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr per termin för kopiering, licenser, försäkring och vissa studiebesök.

Kontakt: Reza Esmailpour

Telefon: 073-577 65 71

E-post:
reza.esmailpour@vaddo.fhsk.se

För dig som vill arbeta som barnskötare

Som barnskötare arbetar du med barn och deltar i lekar och aktiviteter som utevistelse, kreativ lek och sagostunder. I arbetet som barnskötare har du nära samarbete med förskollärare för att utveckla den pedagogiska verksamheten. Du är delaktig i den pedagogiska planering av olika inom- och utomhusaktiviteter samt dokumentation.

För att trivas med arbetet som barnskötare bör du ha bra förmåga att ta ansvar och ta egna initiativ till att utföra arbetsuppgifter, vara kommunikativ och kunna prata med både barn och föräldrar så att alla förstår samt vara uppmärksam, kunna lyssna och rikta uppmärksamheten dit den behövs.

Förkunskaper

Du måste ha behörighet att studera på gymnasienivå samt ha fullföljt SFI C.

Utbildningsinnehåll

Utbildningen består av lärarledda lektioner, handledning, workshop och arbetspraktik. Vi erbjuder även möjlighet till språkstöd. Du kommer bland annat att studera:

 • Grundläggande vård och omsorg
 • Hälsopedagogik
 • Lärande och utveckling
 • Människors miljöer
 • Specialpedagogik
 • Kommunikation
 • Pedagogiska teorier och praktiker
 • Pedagogiskt ledarskap
 • Etnicitet och kulturmöten
 • Yrkessvenska

Mål med utbildningen

Efter avslutad och godkänd utbildning har du en gedigen grund för din kommande karriär inom barn- och fritidssektorn. Efter fullföljd utbildning får du ett kursbetyg som du kan tillgodoräkna dig om du vill studera vidare.

Ansökan

Du ansöker till utbildningen digitalt och det görs via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där skapar du ett eget konto och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I din ansökan ska du motivera varför du vill gå utbildningen. Ansökan är öppen fram till kursstart.

Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Varmt välkommen!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vaddo.fhsk.se/kurser/barn-fritid

Fler kurser inom: Barnskötare

Väddö folkhögskola

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och har sedan starten 1879 varit en mötesplats för utbildning och personlig utveckling, samarbeten och gemenskap. 

Skolan profilerar sig mot utbildningar inom hållbar utveckling, socialt entreprenörskap och samhällsförändring samt kultur och personlig utveckling. Skolans allmänna kurs hittar du i centrala Norrtälje.

Läs mer om skolan

Postadress:
Väddö folkhögskola
Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö

Besöksadress: Grisslehamnsvägen 28, 764 31 Väddö

Telefon: 0176-528 00
E-post: info@vaddo.fhsk.se
Webbadress: http://www.vaddo.fhsk.se/

Det roligaste med små barn är att springa efter dem

Yasmine jobbade tidigare som assistent på hotell. Sedan bestämde hon bestämde hon sig för att göra något nytt och utbildade sig till barnskötare på folkhögskola.

Läs hela artikeln