Vårdinge By folkhögskola

Vårdinge by folkhögskola med fokus på Konst, Konsthantverk, Mathantverk och Ekologisk odling.

Vårdinge by folkhögskola

De utbildningar du kan söka är Trähantverk, Keramik, Konst & Hantverk, Konstutbildning - Måleri och skulptur, Ekologisk odling - Trädgård och hantverk, Eko-vegetariskt kök, Allmän kurs med konstnärlig inriktning.

Om du vill gå en distansutbildningar så kan du välja bland Allmän kurs distans, Ekologisk odling distans, Eko-vegetariskt kök distans, Allmän kurs distans med inriktning Eko- vegetariskt kök eller inriktning Örtträdgårdsdesign.

Vår folkhögskola har ljusa och trevliga verkstäder, ateljéer och klassrum samt ett trivsamt internat med plats för 60 studerande. Skolan ligger idylliskt i Sörmland med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm.

På våra utbildningar får du upptäcka och fördjupa ditt formspråk och lära dig ny kunskap inom de olika fälten.

Du och dina kurskamrater utvecklas gemensamt under året inom mathantverket, kulturutövandet, odlandet och skapandet och får därigenom viktiga byggstenar för livet.

På Vårdinge by folkhögskola ser vi handen och tänkandet som likvärdiga kompetenser. Vår folkhögskola är öppen för alla samhällsgrupper och åldrar och är politiskt och religiöst obunden.

Vårdinge by folkhögskola är en kreativ väg till högre studier och en unik skolform där människor får utrymme att växa, utvecklas och mötas.

På våra allmänna kurser läser du in gymnasiegemensamma ämnen samtidigt som du utbildar dig i konst, konsthantverk, mathantverk eller ekologisk odling.

Vår ekologiska, vegetariska lunch lagas på skolan och är KRAV-märkt.

Vårdinge by folkhögskola är alkohol- och drogfri.

Skolans sida på facebook.

Skolans sida på Instagram

Filmen om Vårdinge by folkhögskola

Tillgänglighet för deltagare med funktionsnedsättning finns på alla kurser och i vissa delar av internatboendet. Kontakta oss på skolan så får du veta mer.

Edesta 90
15396 Mölnbo

Besöksadress:
Edesta 90 153 96 Mölnbo

kontakt@vardinge.fhsk.se

www.vardinge.fhsk.se

Huvudman:
Föreningen Vårdinge by Folkhögskola.
www.vardinge.fhsk.se

FSR: