Sommarkurs - Tälj med Yxa och Kniv

Vårdinge By folkhögskola


Ansök nu
Välkommen till en vecka fylld av skogsdoft, lekfullt skapande, vilsam närvaro och goda samtal, men framför allt ska vi med kniv och yxa i handen utforska olika träslag och former.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 5 600 kr inkl. kost (helpension) logi och material. Eller 3 400 kr inkl. lunch, kaffe och material

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2019 - 28 jun 2019

Kontakt:
Åsa Molin

Telefon: 0158-23058
E-post:
kontakt@vardinge.fhsk.se

På sommarkursen i Tälj med yxa och kniv får du vara med om en vecka fylld av skogsdoft, lekfullt skapande, vilsam närvaro och goda samtal, men framför allt ska vi med kniv och yxa i handen utforska olika träslag och former.

Förr var slöjdandet en livsnödvändighet, hen tillverkade de föremål som var nödvändiga i dagliga livet, ofta med stor uppfinningsrikedom och handaskicklighet. I dagens samhälle, när vi lever i ett allt högre tempo, har slöjdandet blivit ett sätt att ta ställning, att leva hållbart, att göra saker för hand och lösa problem av egen kraft. Det är roligt och man mår bra av att slöjda!

Slöjden börjar i skogen. Vi pratar om de olika träslagen, vad man kan använde dem till och vi hämtar material till vårt slöjdande. Sen guidar vi er in i täljandets grunder med en gemensam första uppgift, därifrån arbetar vi vidare utifrån era önskemål; vi täljer föremål i egen takt för hem och trädgård, lek eller utsmyckning.

Exempel på vad som är möjligt att göra under veckan är små burkar, små skålar, skedar, smörknivar, spaljéer, blompinnar, klädhängare, eggskydd till din täljkniv, pall, kubbspel mm.

Kursledare: Mette Handler

Kostnad

Helpension och grundmaterial kostar 5600 kr.
Lunch, kaffe och grundmaterial för externatboende deltagare kostar 3400 kr.
Extranatt på internatet kostar 240 kr.
Slutstädning av internatrum är valbart och kostar 200 kr.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://vardinge.fhsk.se/sommarkurser/