Barnskötare med inriktning waldorfförskola

Ansök nu

Barnskötare med inriktning waldorfförskola

Vårdinge folkhögskola


Ansök nu

Tvåårig distansutbildning på halvtid för dig som är intresserad av att arbeta med barn.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 24 april

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Fullständig ansökan plus arbete eller praktik på en förskola.

Kostnader: Materialavgift och matkostnad 600 kr/månad och boendekostnader tillkommer vid de fysiska träffarna.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2021 - 2 jun 2023

Plats för kursen: De fysiska träffarna är på Kulturcentrum, Ytterjärna.

Kontakt:
Åsa Molin

Telefon: 0158-23058
E-post:
kontakt@vardinge.fhsk.se


OBS!
Ansök senast 24 april

Att arbeta med barn då de nyfiket upptäcker sig själva och världen i livets första formande år är en spännande, inspirerande och utmanande uppgift. Waldorfpedagogiken arbetar utifrån en holistisk syn på människan och världen, där alla olika livsområden samverkar i en helhet. Hållbarhetstankar ligger till grund för alla delar av utbildningen, såväl när det gäller innehåll och material som miljö och utformning.  

Utbildningen ger en god grund för ditt pedagogiska arbete som förebild i barngrupp och ger god kunskap om barnets utveckling under de sju första åren. Omsorg och lek, sinnenas betydelse och social gemenskapsbildning, matlagning och odling är några teman. Rika inslag av konstnärligt och hantverkligt övande löper som en röd tråd genom åren, exempelvis muntligt berättande och rörelse (eurytmi), sång och musik, trä- och textilhantverk.

Undervisningen har fokus på det praktiskt övandet. De fysiska träffarna äger rum på Kulturcentrum i Ytterjärna. Under de två utbildningsåren har du fyra fysiska träffar per år i september, november, februari och april/maj. Varje träff är en studievecka. Du bor då tillsammans med dina kurskamrater på en kursgård.

Mellan de gemensamma kursveckorna får du löpande distansuppgifter som vill inspirera till övande och iakttagande, reflektion och mod att pröva dig själv i barngruppen. Som hjälp för ett kontinuerligt utbyte använder vi internetplattformen Google Classroom. Du får en noggrann introduktion till detta digitala verktyg under första kursveckan. Närvaro i det digitala klassrummet är lika viktigt som närvaron i det fysiska klassrummet. God förmåga i det svenska språket förutsätts.


Godkänd närvaro under kursveckorna och godkända uppgifter ger ett studieintyg efter avslutad utbildning. Du förväntas arbeta på en förskola under utbildningen. 

Skolans sida på facebook.

YouTube

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad utbildning har du en god grund för att kunna arbeta som barnskötare på en fristående förskola.