Konstutbildning - Måleri och Skulptur

Ansökan stängd

Konstutbildning - Måleri och Skulptur

Vårdinge folkhögskola

Ansökan stängd

Grundläggande konstutbildning för dig som vill lära dig att måla och skulptera. Kurser som ingår är akvarell, akrylmåleri, oljemåleri, skulptur, alginatformtagning, grafik och teckning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Fullständig ansökan

Kostnader: Material 1200 kr/månad. Lunch 75 kr/skoldag. Internatets rumskostnad 1800-2800 kr/månad beroende på rumsstorlek.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 30 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Åsa Molin

Telefon: 0158-23058
E-post:
kontakt@vardinge.fhsk.se


Vad får du lära dig?

Måleri och Skulptur är en bred grundläggande konstutbildning inom klassiska tekniker, som exempelvis oljemåleri, skulptur, tempera, grafik och modellteckning, samt en introduktion i samtidskonst. Du får lära dig hantverket inom varje teknik, göra formövningar och lära dig bildkomposition. Genom dagligt konstnärligt arbete, med stöd av erfarna pedagoger kommer du att lära känna din egen skapandeprocess och utveckla ditt eget personliga konstnärskap.

Kursinnehåll

Teckning: perspektiv, komposition, teckningstekniker, modellteckning.
Måleri: akvarell, akryl, tempera och oljefärg, färglära, grundering, materialkunskap och måleritekniker.
Skulptur: gipsgjutning, formtagning, armering, modellering, grundläggande skulpturtekniker.
Grafik: torrnål, inblick i de grafiska teknikerna.
Screentryck: screentryck med schabloner och teori kring bildens hantverk.
Samtidskonst: en praktikbaserad kurs kring samtida konstnärlig produktion, relationer och samtal.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper för en fortsatt konstnärlig verksamhet. Om du vill söka vidare till konsthögskola är detta en bra förberedande utbildning och du får hjälp av lärare med din ansökan. Genom övning och utforskande av flera olika konstnärliga praktiker får du större möjligheter att vara verksam inom många olika kreativa fält.

De skolor som kursdeltagarna på Måleri och skulptur söker vidare till efter avslutad kurs är till exempel Konsthögskolor i sverige och utomlands, Hantverkspedagog – Nyckelviksskolan, Bildlärarlinjen – Konstfack, Attributmakare, Visuell gestaltning – Filmdesign och Arkitektutbildning på högskola.

Övrigt

Måleri och Skulpturlinjen har två vackra ateljéer och en ljus skulpturlokal. Du kommer att ha ett eget arbetsbord. Ateljéerna är tillgängliga kvällar och helger. Närheten till Stockholm gör det enkelt att besöka utställningar.

Arbetsprover

Skicka in arbetsprover i form av fotoutskrifter i A3 eller A4 format av 2 teckningar, 2 målningar och 2 objekt/skulpturer till kontakt@vardinge.fhsk.se.

Allmän kurs med inriktning Måleri och Skulptur

Du kan även välja att gå allmän kurs med Måleri och Skulptur som inriktning. Då läser du förutom kursen Måleri och Skulptur in de gymnasiegemensamma ämnen som behövs för grundläggande behörighet.

Mera information finns på allmän kurs

YouTube

Facebook

Instagram

Hemsida

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Grundläggande kunskaper för eget konstnärligt arbete.