Odlingsutbildningar fyller 17 år

Utbildningarna Ekologisk odling - Trädgård och hantverk och Allmän kurs - Ekologisk odling trädgård och hantverk har funnits på Vårdinge folkhögskola i 17 år. Nu är ansökan till vårterminen öppen.

Varför är Ekologisk odling - trädgård och hantverk en så populär utbildning?

– Jag tror att de flesta som håller på med trädgård är intresserade av kretslopp, att följa årstiderna, att förstå hur saker och ting hänger samman, notera det lilla som händer i naturen och hur det är en del av något stort. Det som lockar är att vara med i att skapa och ta hand om liv, säger Torun Vikingsson, utbildningsansvarig lärare. 

Långsiktigt hållbara utbildningar

Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av ekologisk odling och vill lära dig om trädgård utifrån ett helhetsperspektiv. Du som vill bidra till framtiden genom ett hållbart sätt att leva, odla och bygga och bli en kreativ resurs i frågor som behöver stort engagemang. 

Vårdinge folkhögskola har som mål att utbildningarna ska vara långsiktigt hållbara. Därför strävar de efter att erbjuda kunskaper som både studerande och samhället behöver i framtiden.

Ansökan öppen till vårterminen

Både Ekologisk odling - Trädgård och hantverk och Allmän kurs - Ekologisk odling trädgård och hantverk har öppnat sina ansökningar till vårterminen. Utbildningarna startar i februari 2022.

Kolla in filmen om kursen Ekologisk odling - Trädgård och hantverk

 

 

Läs mer och ansök på länkarna

Ekologisk odling trädgård och hantverk

Allmän kurs ekologisk odling trädgård och hantverk

 

 

Alla nyheter