Allmän kurs Idrott

Ansök nu

Allmän kurs Idrott

Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan öppnar snart

Allmän kurs Idrott är för dig som behöver avsluta eller komplettera din gymnasieutbildning och som har idrott och hälsa som passion och stora intresse.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 30 april 2022

Ansökan öppnar: 31 januari 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under antagningsåret. Ha behörighetsbrister i gymnasiebetyget. Ha stort intresse för idrott och/eller idrottsledarskap. Ha motivation för studier. Delta i antagningsintervju.

Kostnader: ca 2000 kr per termin för friluftsvecka, studiebesök, försäkring, kopiering mm. Viss litteraturkostnad kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628
E-post:
lina.oljeqvist@boson.se


OBS!
Ansökan öppnar
31 januari 2022

På Allmän kurs Idrott studerar du de gymnasieämnen som du saknar inom ramen för tematiska studier.
Allmän kurs Idrott finns också som distansstudier.

Utbildningens syfte är att ge dig grundläggande behörighet till högskolestudier eller studier på yrkeshögskola. Du läser behörighetsämnen  i kombination med våra idrottsinriktade ämnen och får därmed en idrottsutbildning. Tillsammans med andra deltagare är vår förhoppning att du ska inspireras och engageras till vidare studier.

Allmän kurs Idrott finns för att ge dig möjligheter till högre studier. Allmän kurs riktar sig till dig som vi behöver komplettera dina gymnasiekunskaper till grundläggande högskolebehörighet och har idrott och hälsa som intresse. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarad kurs har du blivit godkänd i de ämnen du saknar från gymnasiet och därmed skaffat dig grundläggande högskolebehörighet. Du har höjt din kompetens i våra idrottsinriktade ämnen samt mognat som person i takt med ökad allmänbildning.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.boson.se/utbildning/omrade/allman-kurs/