Idrottskonsulent utbildning

Ansök nu

Idrottskonsulent utbildning

Bosön Idrottsfolkhögskola

Ansökan öppnar snart

Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill jobba med eller inom idrotten. 

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: 30 april 2022

Ansökan öppnar: 31januari 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Du ska ha dokumenterad idrotts- och idrottsledarerfarenhet. Du ska delta i antagningsintervju.

Kostnader: ca 4000 kr per läsår för introvecka, försäkring, studiebesök, kopiering, etc. Kostnader för litteratur tillkommer. Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Administratör Lina Oljeqvist

Telefon: 08-6996628
E-post:
idrottsfolkhogskola@boson.se


OBS!
Ansökan öppnar
31januari 2022

Idrottskonsulentutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med att utveckla svensk idrott (administration eller föreningsutveckling). Du är aktiv och gillar att kombinera teori och praktik. I framtiden har du som mål att verka inom idrotten som idrottskonsulent, föreningskonsulent, inom sport management, eller andra idrottsrelaterade yrken.

Syftet med utbildningen som idrottskonsulent är erbjuda alla som älskar idrott, hälsa och friskvård en yrkeskarriär inom svensk idrott. Utbildningens finns också för att stödja och stärka idrottsrörelsen och föreningslivet.

Idrottskonsulentutbildningen ger kunskaper som är bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning eller organisationsledning. Du är aktiv, engagerad och intresserad av utvecklingen och framtiden för svensk idrott och föreningslivet. När du genomgått utbildningen är du väl förberedd för att jobba med utveckling, administration och föreningsfrågor inom idrotten.

Idrottskonsulentutbildningen ger dig kompetens att påverka svensk idrotts framtid genom att leda, organisera och utveckla idrottens organisationer i enlighet med idrottsrörelsens Strategi 2025. I samband med tolv veckors praktik skapar du ett nätverk för ditt framtida yrkesliv. Dina erfarenheter under utbildningen stärker din ledarkompetens, ökar din självkännedom och utvecklar dig som person.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Idrottskonsulentutbildningen ger kunskaper som är bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning eller organisationsledning. När du genomgått utbildningen är du väl förberedd för att jobba med utveckling, administration och föreningsfrågor inom idrotten.