Allmän kurs hälsa och idrott

Behörighetsgivande kurs Bosön Idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs är för dig som behöver avsluta eller komplettera din gymnasieutbildning och som är intresserad av hälsa, välbefinnade och idrott.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska ha godkänd svensk grundskola eller motsvarande. Du ska ha behörighetsbrister i gymnasiebetyget.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 2 000 kronor per läsår för friluftsdagar, träningskort, studiebesök, försäkring, kopiering och lån litteratur m m. Kostnader för viss litteratur tillkommer. 

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

På Allmän kurs studerar du de gymnasieämnen som du saknar inom ramen för tematiska studier.
Allmän kurs finns också som distansstudier.

Utbildningens syfte är att ge dig grundläggande behörighet till högskolestudier eller studier på yrkeshögskola. Du läser behörighetsämnen  i kombination med våra temaämnen och får därmed en bred utbildning. Tillsammans med andra deltagare är vår förhoppning att du ska inspireras och engageras till vidare studier.

Allmän kurs finns för att ge dig möjligheter till högre studier. Allmän kurs riktar sig till dig som behöver komplettera dina gymnasiekunskaper till grundläggande högskolebehörighet och har hälsa och idrott som intresse. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarad kurs har du blivit godkänd i de ämnen du saknar från gymnasiet och därmed skaffat dig grundläggande högskolebehörighet. Du har höjt din kompetens i våra temaämnen samt mognat som person i takt med ökad allmänbildning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.boson.se/utbildning/omrade/allman-kurs/

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln