Idrottskonsulent utbildning

Profilkurs, Yrkesutbildning Bosön Idrottsfolkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  12 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill jobba med eller inom idrotten. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Vi ser gärna att du har idrotts- och/eller idrottsledarerfarenhet. Prövning av reell kompetens, i form av yrkeserfarenhet, kan förekomma.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 3 500 kr per läsår för introvecka, träningskort, litteratur, försäkring, studiebesök, kopiering, etc. Kostnader för studieresa tillkommer. Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 08-6996628

E-post:
idrottsfolkhogskola@boson.se

Idrottskonsulentutbildningen är en yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med att utveckla svensk idrott (administration och föreningsutveckling). Du är aktiv och gillar att kombinera teori och praktik. I framtiden har du som mål att verka inom idrotten som idrottskonsulent, föreningskonsulent, inom sport management, eller andra idrottsrelaterade yrken.

Syftet med utbildningen som idrottskonsulent är erbjuda alla som älskar idrott, hälsa och friskvård en yrkeskarriär inom svensk idrott. Utbildningens finns också för att stödja och stärka idrottsrörelsen och föreningslivet.

Idrottskonsulentutbildningen ger kunskaper som är bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning och/eller organisationsledning. Du är aktiv, engagerad och intresserad av utvecklingen och framtiden för svensk idrott och föreningslivet. Exempel på några yrken som tidigare kursdeltagare gjort som karriärval efter utbildningen är Sportchef, Klubbchef, Processledare, Verksamhetsansvarig, Idrottsutvecklare, Evenemangsansvarig mm. 

Idrottskonsulentutbildningen ger dig kompetens att påverka svensk idrotts framtid genom att leda, organisera och utveckla idrottens organisationer i enlighet med idrottsrörelsens Strategi 2025. I samband med tolv veckors praktik skapar du ett nätverk för ditt framtida yrkesliv. Dina erfarenheter under utbildningen stärker din ledarkompetens, ökar din självkännedom och utvecklar dig som person.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Idrottskonsulentutbildningen ger kunskaper som är bra för administrativa arbetsuppgifter inom idrottsledning eller organisationsledning. När du genomgått utbildningen är du väl förberedd för att jobba med utveckling, administration och föreningsfrågor inom idrotten.

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln