Tränarutbildning

Profilkurs Bosön Idrottsfolkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Tränarutbildningen är en ettårig eftergymnasial utbildning på Bosön idrottsfolkhögskola. Utbildningen varvar teori och praktik i en unik miljö.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Prövning av reell kompetens, i form av yrkeserfarenhet, kan förekomma. Se mer info i texten.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: 3 500 kronor för friluftsvecka, träningskort, försäkring, studiebesök, kopiering med mera. Kostnad för litteratur och eventuellt en studieresa tillkommer. Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628

E-post:
idrottsfolkhogskola@boson.se

Tränarutbildningen är en ettårig eftergymnasial utbildning på Bosön Idrottsfolkhögskola. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om fysiska, psykiska, sociala och idrottsliga faktorer som påverkar vår hälsa och vår idrottsliga prestation. Vi varvar teori och praktik i en unik miljö. Baserat på den forskning som råder och kunniga pedagoger får du med dig värdefull kunskap och nya perspektiv inom bland annat ledarskap, tränarskap, träningslära, idrottspsykologi, livslångt idrottande och idrottsnutrition. Under utbildningen erbjuds utlandspraktik genom Erasmus. Det finns möjlighet till en tredje termin med praktik kopplad till idrottsrörelsen.

 

Syfte
Utbildningen ger dig kompetens att leda och inspirera människor till hälsofrämjande fysisk aktivitet. Vi utgår från Riksidrottsförbundets strategiska arbete med målet att erbjuda idrottande för alla oavsett ambition, ålder eller andra förutsättningar. 

Vem är utbildningen för?
Tränarutbildningen är för dig som vill arbeta som tränare inom idrottsrörelsen med livslång hälsosam träning och/eller som tränare med prestationsutveckling oavsett ålder och idrott.

Du får bland annat kunskap om:
Träningslära
Idrottsnutrition
Idrottspsykologi
Tränarskap
Idrottsmedicin
Testlära
Idrottsfysiologi
Entreprenörskap
Ledarskap
Massage
Stresshantering
Anatomi

På Bosön stärker du ditt inre ledarskap, din medvetenhet om vikten av en hälsosam livsstil och ett hållbart idrottande genom hela livet. Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta inom idrottsrörelsen med livslångt idrottande och prestationsoptimering på föreningsnivå, individnivå och/eller gruppnivå. 

Antagningsvillkor
Gymnasieutbildning med godkänd grundläggande behörighet eller motsvarande. Prövning av reell kompetens, i form av yrkeserfarenhet, kan förekomma. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tränarskap. Du måste kunna delta i alla praktiska moment för att tillgodogöra dig utbildningen inför ett kommande arbete som tränare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad utbildning ska du kunna arbeta  som tränare inom idrottsrörelsen med livslång hälsosam träning och/eller som tränare med prestationsutveckling oavsett ålder och idrott. Efter godkänd utbildning har du möjlighet att ansöka om FRISK-licens för Personlig tränare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.boson.se/utbildning/omrade/tranarutbildningen/

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln