Administration och digitala verktyg - distans

Profilkurs, Distanskurs Bosön Idrottsfolkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    50%
  • Längd:
    6 veckor
  • Ansök senast:
    10 december 2024
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Distanskurs

I den här kursen kommer du att få en grundläggande förståelse för hur administration och digital teknologi kan användas effektivt inom idrottens organisationer.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 15 jan 2024 - 23 feb 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

I den här kursen kommer du som ledare, tränare, aktiv inom idrottsrörelsen att få en grundläggande förståelse för hur administration och digital teknologi kan användas effektivt inom idrottens organisationer. Under kursen kommer du att lära dig om de mest använda digitala verktygen för idrottens administration och utveckling, inklusive projekt- och tidsplaneringsverktyg, samt få en insikt i administrationsteori. Genom praktiska övningar och diskussioner med andra deltagare på kursen, kommer du att få möjlighet att tillämpa det du har lärt dig och utveckla dina färdigheter. 

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, datum för träffarna på Bosön är den 19 januari och 16 februari. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat. Vi använder oss av Microsoft Teams.

Vem är utbildningen för? 

Kursen är till för alla som är intresserade av att få en grundläggande förståelse för administration och digital teknologi inom idrottens organisationert.ex. tränare, ledare, föräldrar eller aktiv. 

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön. 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen har du fått kunskap om flera delar av Microsoft Office 365 (Word, Teams, PowerPoint, ToDo, Outlook, OneDrive m.fl.)att hålla digitala möten och utbildningarvad Idrottonline är och lite om hur det fungerar, om sociala medier och lite tankar kring hur de kan och bör användas, om vad en digital strategi är och hur föreningar och förbund jobbar med det samt om RF:s digitala strategi. 

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln