Advanced Music Produktion & Songwriting

Fryshusets folkhögskola


Ansök nu

Utbildningen ger dig förutsättningar att bli en del av nästa generations musikproducenter och låtskrivare.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år Hösttermin 2018 och vårtermin 2019.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Dokumenterad erfarenhet som låtskrivare och producent. Du söker in med arbetsprover och personlig video, samt svarar på våra frågor i ansökningsformuläret. Minst 20 år gammal.

Kostnader: 3.000 SEK/termin

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 20 aug 2018 - 7 jun 2019

Kontakt

Dita Kleman

Telefon: 08-691 76 00 (Fryshusets växel)
E-post:
dita.kleman@fryshuset.se

Utbildningen går ut på att skriva och/eller producera med och åt andra. Deltagarna på Advanced Music Production & Songwriting har fått seminarier och master klasser där de bl.a. fått träffa yrkesverksamma och erkända låtskrivare, artister, producenter, intresseorganisationer, A&R’s, managers, röstläkare och entreprenörer. De har fått möta yrkeslivet på nära håll och fått möjlighet att skapa ett bredare nätverk inom musikindustrin framförallt. Under läsåret har deltagarna fått skriva på 18 skarpa låtuppdrag direkt ifrån musikbolag, management och/eller artist, men även haft tid till att fokusera på och utveckla de egna projekten.

Utbildningen vänder sig till dig som redan har goda kunskaper inom låtskrivande och/eller musikproduktion. Du är över 20 år och vill utveckla dig till att göra din passion för musikskapande till din profession.

Utbildningen ger dig förutsättningarna att bli en del av nästa generations musikproducenter och låtskrivare och därmed bli en del av Sveriges framtida musikexport. Personlig utveckling i kombination med utveckling av det tekniska och musikaliska kunnandet av låtskrivar- och producentrollen gör utbildningen unik.

Utbildningen är ett samarbete mellan Fryshusets Folkhögskola och Anders Bagge och Dreamhill Music Academy och drivs i en kreativ miljö på Fryshuset i Stockholm, Hammarby Sjöstad.

Advanced Music Production & Songwriting är en studiemedelsgrundande 1-årig utbildning. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar.

Advanced Music Production & Songwriting utgår från en humanistisk och holistisk grundsyn där alla aspekter av människan ges plats vilket definierar våra tre utvecklingsområden:

Musikalisk utveckling

Den musikaliska utvecklingen bygger på att skriva och producera tillsammans med andra, men även till andra. Här kommer du att få fördjupa dina musikaliska kunskaper och färdigheter för att bli ännu bättre musikproducent och/eller låtskrivare.

Utifrån både individuella och gemensamma projekt kommer du att jobba med skarpa musikuppdrag som kommer från bl.a. musik- , media- och filmbranschen.

Personlig utveckling

Personlig utveckling så som vi ser den ska ske på två plan: den ska utveckla de mjuka värdena – självutveckling och social kompetens, och de hårda värdena – teknisk och faktisk kunskap.

Vi berör ämnen som självkännedom och självkänsla, kommunikation, stresshantering, uthållighet och konflikthantering. Vi ger dig verktyg att jobba med egna målbilder och motivation.

Vi tror att personlig utveckling kommer att ge dig nya möjligheter inom bland annat konstnärligt skapande, relationer, karriär och inre välmående.

Branschkunskap och Entreprenörskap

Idag krävs ett stort mått av entreprenörskap för att vara en framgångsrik låtskrivare och/eller musikproducent.

Du kommer att få hjälp med att ta fram dina egna affärsplaner och lära dig om varumärkesbygget, projektledningen, marknadsföring, försäljning, organisationsledningen och annat som är nödvändigt för att bygga din karriär. I slutändan handlar det om att förstå att du är ditt egna varumärke.

Du kommer att få ingående kunskaper om musikbranschen och nöjesindustrin och de olika aktörerna som verkar inom dessa. Du kommer att få bättre insyn i upphovsrätt mm. Du kommer att förstå din egen roll i förhållande till de olika aktörerna.

Ansökan till nästa läsår (2018/2019) öppnar i februari 2018.