Advanced Music Production & Songwriting

Fryshusets folkhögskola


Ansök nu

Advanced Music Production & Songwriting är en studiemedelsgrundande 1-årig utbildning i musik. Kurstiden är heltid och undervisningen är förlagd till måndagar t. o. m. fredagar.  Utbildningen drivs av Fryshusets Folkhögskola och är förlagd på Fryshuset i Stockholm, Hammarby Sjöstad.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Utbildningen riktar sig till dig som har dokumenterad erfarenhet som låtskrivare och producent. Du söker in med arbetsprover och personlig video samt svarar på en del frågor som vi ställer i själva ansökningsformuläret. Minst 20 år

Kostnader: 3000 kr per termin

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 18 dec 2020

Kontakt:
Dita Kleman

Telefon:
E-post:
dita.kleman@fryshuset.se

Vår utbildning bygger på idén att de mjuka och hårda värdena är lika värdefulla för att göra karriär som låtskrivare och musikproducent, och är en viktig faktor för att nå framgång. Deltagarna lär sig allt från kommunikationsstilar till kompression, reflektion till reverb, sångstruktur till livsstruktur.

AMPS är helt och hållet baserad på co-writes. Deltagarna skriver i grupp på skarpa uppdrag som presenteras av skivbolag, musikförlag, A&R’s och managers. Dessa grupparbeten/sessions kompletteras med lektioner, föreläsningar, workshops, masterclasser, handledning, reflektion och feedback.

I den professionella utvecklingen ingår de musikaliska ämnena och musikbranschkunskap. Undervisningen är inte inriktad på att lära sig en specifik Digital Audio Workstation (DAW) eller ett specifikt tillvägagångssätt i musikbranschen. Istället fokuserar vi på kritiskt tänkande, filosofier och tekniker som kan överföras till vilket DAW som helst. Vi pratar om de olika vägarna som finns att ta inom musikbranschen. Mycket av musikbranschkunskapen sker genom möten med branschaktörer och studiebesök.

Höstterminen startar i mitten av augusti och slutar strax före jul. Vårterminen startar i början av januari och slutar i mitten av juni.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Personlig utveckling så som vi ser den ska ske på två plan: den ska utveckla de mjuka värdena – självutveckling och social kompetens – och de hårda värdena – teknisk och faktisk kunskap. I den personliga utvecklingen ingår ämnen som Prestation, Kommunikation, Time Management och Stresshantering. Vi presenterar verktyg för att jobba med egna målbilder och motivation. Med den personliga utvecklingen tror vi att vi skapar nya möjligheter för bland annat konstnärligt skapande, relationer, karriär och inre välmående.

Varje vecka skriver, arrangerar och producerar deltagarna musik. De får med sig en stor mängd kunskap, erfarenheter och portfolio av låtar i slutet av den ca nio månader långa utbildning.