Allmän kurs passar dig som saknar fullständiga gymnasiebetyg. Här studerar du 1-2 år, beroende på dina tidigare erfarenheter och studier.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 1 december 2020

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Den sökande är minst 18 år Grundskola (godkänt i matematik, svenska och engelska) Minst 1 års gymnasium eller arbete Minst SvA grund

Kostnader: 600 kr per termin

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 11 jan 2021 - 11 jun 2021

Kontakt:
Kristina Solheim

Telefon: +4676 001 07 94
E-post:
kristina.solheim@fryshuset.se

OBS!
Ansök senast 1 december 2020

Kursen ger dig grundläggande behörighet för att studera vidare på universitet, yrkeshögskola eller annan eftergymnasial utbildning, genom undervisning i de gymnasiegemensamma ämnen. Möjlighet till särskild behörighet finns.

Vi blandar många olika undervisningsformer för att människor lär sig på olika sätt. Samtal, debatter, föreläsningar, uppsatsskrivande, laborationer är en del av att studera hos oss. Vi går även på studiebesök för att inspirera och levandegöra det vi läser om. Vi gör samarbetsövningar för att utmana vårt tänkande kring ledarskap och gruppdynamik.

Du studerar i folkhögskolans lokaler på Fryshuset som är en unik mötesplats för unga människor. Deltagarna deltar och medverkar i träffar och konferenser som Fryshuset anordnar.