Ettårsprogrammet i judiska studier

Paideia folkhögskola

Ansökan stängd
Ettårsprogrammet i judiska studier är en intensiv utbildning i judiska studier som riktar sig till studenter från hela Europa.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Goda kunskaper i engelska. Grundläggande behörighet för högskola krävs. Kriterier: Engagemang inom ideell sektor/judiskt liv/judisk kultur. Akademisk bakgrund och intellektuell nyfikenhet. Social förmåga och potential att förmedla kunskapen vidare.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 12 aug 2019 - 27 mar 2020

Kontakt:
Lukasz Gorniok

lukasz.gorniok@paideia-eu.org

Ettårsprogrammet i judiska studier består av:

- Ettårskurser i Tora- och Talmud-studier
- Modern hebreiska
- Kortkurser i judiska texter såsom Bibel, midrash, judisk filosofi och historia, kabbala, halacha, chassidism och hebreisk litteratur
- Seminarier om judiskt liv och judendom i Europa samt projekt- eller uppsatsarbete.

Syftet med kursen är att de studerande ska kunna sprida kunskapen vidare i samhället genom deras engagemang i organisationer, församlingar och institutioner.

Inga förkunskaper i hebreiska eller judiska studier krävs.
Sökande till ettårsprogrammet antas utan avseende på religion eller kön.
Undervisningen sker på engelska.

Det går också bra att läsa en delkurs eller bara en kurs av programmet. Hör av dig till folkhögskolan om så är fallet.

Kursen ges i samverkan med Paideia - The European Institute for Jewish Studies in Seden.

Länk till kursen på skolans webbplats