Judiska studier/ Judendom

Paideia folkhögskola

Ansök nu

Paideia folkhögskola erbjuder ett flertal deltidskurser på dag- och kvällstid i judiska studier / judendom. Kurserna behandlar judiskt innehåll inom kultur, liv, text, språk och historia. Vissa kurser erbjuds också på distans.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 25%

Längd: Utbudet består av ett flertal kurser på deltid. En kurs är vanligtvis två till tre timmar en kväll i veckan. Det går bra att läsa flera kurser parallellt.

Ansök senast: 30 nov 2020

Lediga platser: Ja

Kostnader: 300-600 kr per kurs för material m.m. Vissa kurser, exempelvis konstkurser, har en högre materialkostnad.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 feb 2021 - 5 jun 2020

Kontakt:
Paideia folkhögskola

info@paideiafolkhogskola.se

OBS!
Ansök senast 30 nov 2020

Följande kurser erbjuds under vårterminen 2021:

Språk: Modern hebreiska på flera olika nivåer, Jiddisch på fortsättningsnivå.

Kultur: Dans i judisk tradition, Judisk musik, Kreativt skrivande, Att skriva poesi, Klezmer m.fl.

Text: Beit Midrash, Maimonides, Talmud m.fl.

Liv: Grundkurs i judendom, Judisk bön, Judisk meditation, Judisk yoga, Judisk släktforskning m.fl.

Historia: Judisk kulturhistoria, Arkeologi, Judisk litteraturhistoria m.fl.

Mer information om varje kurs och anmälan återfinns på Paideia folkhögskolas hemsida.

Länk till kursen på skolans webbplats