Allmän kurs – särskild behörighet till sjuksköterskeprogrammet

Ansök nu

Allmän kurs – särskild behörighet till sjuksköterskeprogrammet

S:ta Birgittas folkhögskola, filial Södertälje

Ansök nu

OBS! Begränsat antal platser!

 

Vill du plugga till sjuksköterska men saknar hela eller delar av gymnasiet? På S:ta Birgittas folkhögskola kan du läsa in din gymnasiebehörighet med inriktning på att senare gå sjuksköterskeprogrammet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Beroende på tidigare studier och arbetslivserfarenhet är kurslängden 2-6 terminer.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du bör vara klar med SFI D eller motsvarande.

Kostnader: 850 kronor per termin. Avgiften täcker kurslitteratur, material och kaffe.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 11 jan 2022 - 11 jun 2022

Kontakt:
Göran Gustafson

Telefon: 070-3302687
E-post:
goran.gustafson@stabirgitta.se


Fler kurser inom: Vård / Omsorg , Allmän kurs , Gymnasienivå

Vi är en liten skola i Stockholm som strävar efter att vara en mötesplats för människor från hela världen. Vi vill genom och med vår verksamhet främja en katolsk människosyn och verka för förståelse och respekt människor emellan.

Utbildningen är på 2-6 terminer beroende på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet.

När du läser utbildningen Allmän kurs med inriktning mot sjuksköterska så får du både den grundläggande gymnasiebehörigheten och de särskilda behörigheter som behövs för att plugga till sjuksköterska, som matematik 2a/2b och naturkunskap 2. I övrigt studerar du de ämnen som ingår i den grundläggande behörigheten.

Det betyder att du efter dina studier hos oss är behörig att söka valfri sjuksköterskeutbildning. Du söker med dina omdömen och intyg från folkhögskolan i en särskild urvalsgrupp för studerande från folkhögskola. För att öka dina chanser att komma in på högskolan så betalar S:ta Birgitta även ett högskoleprov åt dig. Det betyder att du kan söka sjuksköterskeutbildningen i två olika urvalsgrupper.

Filosofistudier med inriktning på vårdetik

Allmän kurs på S:ta Birgittas folkhögskola har frågor kring människans värdighet som sitt fokus. Det betyder att du i dina studier på skolan ur olika perspektiv, med olika metoder, kommer att jobba med frågor om vad det är att vara människa. Du får med andra ord på olika sätt fundera över din människosyn och etik. Vi ser det som viktiga frågor för att vi skall skapa ett gott samhälle tillsammans och särskilt viktigt för dig som vill arbeta inom vården. Detta innebär att du även får de särskilda behörigheterna psykologi 1 och filosofi 1 och 2. Delar av kurserna i filosofi kommer att vara specialinriktat på frågor som rör etik i vården.

Studiebesök på sjuksköterskeutbildning

Skolan samverkar med flera sjuksköterskeutbildningar. Vi gör studiebesök på utbildningar och de kommer till oss för att berätta om sin sjuksköterskeutbildning. Vi bjuder även in verksamma sjuksköterskor som berättar om hur det är att jobba som sjuksköterska.

Länk till fler kurser på S:ta Birgittas folkhögskola:
Klicka här för att se hela vårt kursutbud

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.stabirgitta.se/kurser/plugga-till-sjukskoterska/