En kurs för dig som söker inspiration för välmående och balans i livet.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se kursens hemsida.

Kostnader: Kostnaden för en helg är 690:-. Det finns också ett reducerat pris med 25% (518:-) för dem som väljer att bo externt. Materialkostnad tillkommer med 1000kr

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 22 maj 2020

Kontakt:
Mikaela Holmborg

Telefon: 0171 -826 70
E-post:
mikaela.holmborg@biskopsarno.se

Känner du att du vill ge dig själv möjlighet och tid att komma mer i kontakt med dig själv genom meditation, kreativa övningar och naturen, tillsammans med andra i grupp?

Här har du möjlighet att ge dig själv tid att stanna upp och utforska vad som egentligen pågår i ditt inre landskap Genom övningar som t.ex. meditation, undersökande av dina sinnen, naturmeditationer, måla och skriva övar du upp din egen förmåga till större närvaro och emottagande av det som är i stunden.

Rörelse, yoga, och massage stödjer dig att känna dig mer förankrad i din kropp, vilket ger dig möjlighet att känna dig mer närvarande och avslappnad.

Du får verktyg som du har möjlighet att förankra in i din vardag på ett naturligt sätt, då du gör många av övningarna hemifrån. Här finns en potential att fördjupa dig i din egen inre natur, speglad i det yttre.

Livet går fortare och fortare för många av oss och hur kan vi leva i samklang med vår egen och naturens rytm och samtidigt fungera väl i samhället? Genom Helande närvaro har du möjlighet att ge dig själv tid att utforska och berika ditt liv, genom rörelse, stillhet, kreativitet och natur.

Kursens upplägg

Vi kommer att träffas i grupp fem helger under året, lördag – söndag, ute på natursköna Biskops Arnö. Möjlighet att hyra rum finns. Under helgerna kommer vi att fokusera på olika teman och övningar med syftet att ge dig möjlighet att få mer kontakt med ditt inre, din kropp, naturen och din kreativitet. Övningarna kommer att ske både inomhus och utomhus. Vi kommer att träffas i grupp där samtalet är en viktig del av kursen.

Mellan träffarna kommer du få övningar och uppgifter på vår plattform inom olika teman, så att du kan integrera det vi fokuserar på under helgerna in i din vardag.

Förutom att göra de uppgifter du får på plattformen kommer du också vara aktiv genom att lägga in bilder, kommunicera/skriva/samtala med dina klasskamrater och din lärare om dina upplevelser och tankar runt dina övningar och uppgifter. Du kommer även att skriva en övning- och upplevelsedagbok kontinuerligt under terminen.

Under året kommer vi också ha flera online-möten där vi bl.a. samtalar om hur det går med övningarna, diskuterar olika frågeställningar som kommer upp under resans gång och gör olika meditationer tillsammans. Vid några tillfällen kommer gästlärare att hålla dessa möten för att dela något ämne och samtala.

Eftersom kommunikationen mellan träffarna kommer att ske mestadels på den digitala plattformen samt genom våra online-möten är det viktigt att du har en dator, bra nätuppkoppling, kamera och viss datorvana. Du kommer också behöva ha tillgång till olika enklare kreativa material när du gör dina uppgifter hemifrån.

Då kursen är en halvtidskurs får du räkna med att du behöver avsätta ca 10 timmar per vecka för dina studier.

Kursinnehåll

 • Meditation
 • Naturvandringar
 • Frigörande rörelse/dans/röstuttryck
 • Enklare yoga och stretchövningar
 • Guidade meditationer, inre resor
 • Kreativitet, vi kommer att inkorporera och utforska olika uttryck inom det kreativa så som tex bild, färg, form, lera, foto, skrivande, musik m.m.
 • Utforska dina sinnen, de fyra elementen, årstiderna
 • Natur- och trädmeditationer
 • Healing/enklare massage
 • Andningsövningar
 • Ta kontakt med din inre längtan
 • Samtal
 • Lekar
 • Litteratur/artiklar
 • Kommunikation över nätet med kurskamrater/lärare

Kursansvarig

Mikaela Holmborg är utbildad samtalscoach och har även en bred utbildning inom konst, meditation, ceremonier, healing/massage, dans och personlig utveckling. Hon är också utbildad och verksam keramiker.

Mikaela är även huvudlärare på Projekt- och handledarutbildningen på Naturens medicin på Biskops Arnö.

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.biskopsarno.se/helande-narvaro-distanskurs/