Grundkurs i rörlig bild och redigering *Inställd*

Biskops Arnö Nordens folkhögskola


Ansökan stängd
Vi går igenom det mest grundläggande i filmning, ljudupptagning och redigering. Under kursen gör du korta filmövningar, redigerar materialet och skapar slutligen en färdig kortfilm.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 5100 kr inkl mat, logi och material. Lakan och och handduk ingår. 3900 kr externat. Dusch och toalett i korridor.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 jun 2020 - 12 jun 2020

Kontakt:
Per Lind

Telefon: 0171 -826 70
E-post:
info@biskopsarno.se

 

Vi arbetar i grupper om två-tre personer. Varje grupp gör en kortfilm som filmas, ljudläggs och redigeras. Kursen vänder sig både till dig som redan arbetar som fotograf och till dig som fotograferar/filmar på hobbynivå.

Vi kommer att arbeta i redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC. Du bör ha god datorvana och vi förutsätter att du har grundläggande kunskap i fotografi med stillbildskamera.

Egen dator med redigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC installerat och egen kamera som har filmfunktion krävs för att man ska kunna tillgodogöra sig kursen.

Premiere
Vill du inte köpa Premiere kan du ladda ner en kostnadsfri testversion här, den kostnadsfria provversionen varar i sju dagar:
http://www.adobe.com/se/downloads.html

Obs!
Testperioden är endast 7 dagar. Tänk på det så att du inte Installerar programmet för långt innan kursstart. Annars löper testperioden ut under kursen.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.biskopsarno.se/sommarkurser-2020/