Levande örtkunskap en praktisk kurs med medicinalväxter 26-30 juli

Ansökan stängd

Levande örtkunskap en praktisk kurs med medicinalväxter 26-30 juli

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Ansökan stängd

Kunskap kring läkande örter och medicinalväxter har genom historien använts i stor utsträckning för att vitalisera och förebygga sjukdom.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 5200 kr inkl mat, logi och material. Lakan och och handduk ingår. 4000 kr externat. Dusch och toalett i korridor.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jul 2021 - 30 jul 2021

Kontakt:
Stella Högberg

Telefon: 0171 -826 70
E-post:
info@biskopsarno.se


Idag används örter allt mer för att hjälpa kroppen till läkning och lindra olika besvärliga symptom. Alla medicinalväxter har sin egen speciella sammansättning av aktiva ämnen som vi kan använda oss av för att stärka och hjälpa vår kropp.

Det här är en intensiv 5-dagars kurs där du får möjlighet att från grunden lära känna och arbeta med medicinalväxter i vår örtagård på Biskops Arnö. Under kursens gång kommer vi att gå igenom hur du plockar, skördar och använder örternas olika delar. Du får lära dig om örternas aktiva ämnen, olika former av beredningar och hur du tillverkar naturliga produkter. Under veckan tillverkar vi läkande örtteer, örtsalt, örtoljor och gör välgörande ört-omslag. Vi kommer även att koka olika typer av örtsalvor och göra naturliga kroppsprodukter både för läkning och njutning.

Denna kurs passar dig som vill ha en god grund för att utveckla ditt ört-intresse och kanske skapa en egen örtagård.

Kursen är även ett utmärkt komplement för dig som redan har en viss erfarenhet inom området men som vill lära att praktiskt arbeta med medicinalväxter och använda dessa i din vardag. 

Kursledare:
Stella Högberg är utbildad örtterapeut och vår örtagårdsträdgårdsmästare. Hon undervisar som lärare på kursen Naturens Medicin på Biskops Arnö. Stella arbetar huvudsakligen med undervisning kring det praktiska arbetet kring förkultivering, skötsel, skörd, tillvaratagande och användning av örterna som vi har i örtagården samt med tillverkning av olika örtprodukter såsom téer, oljor, örtsalt, salvor, tinkturer m.m.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen syftar till att ge en bredare förståelse för örter och deras medicinska verkningar genom teoretiskt och praktiskt arbete.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/