Stickning för alla

Ansök nu

En kurs för dig som tycker om att sticka!

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 5200 kr inkl mat, logi och material. Lakan och och handduk ingår. 4000 kr externat. Dusch och toalett i korridor.I priset ingår materialavgift för kopierat material. Stickor och garn kommer att finnas till försäljning.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 2 aug 2021 - 6 aug 2021

Kontakt:
Expeditionen

Telefon: 0171 -826 70
E-post:
info@biskopsarno.se


Under kursens tre första dagar får du möjlighet att provsticka olika sorters uppläggningar och avslutningar, lär dig att göra fina ökningar och minskningar. Vi stickar knapphål på olika sätt, provar att sticka en tumkil på en vante och hälen på en socka.

Under de två sista dagarna får var och en möjlighet att påbörja ett eget arbete. Är du mindre van kan det bli en mössa eller vantar. Har du mer stickvana kan du välja att göra en tröja. Vi går igenom hur du planerar och räknar ut och till sist gör din egen stickbeskrivning.

Kursansvarig
Karin Kahnlund, utbildad vi Högre Hemslöjdsutbildningen vid Handarbetets Vänners skola. Driver sedan 1999 företaget Uppstickaren med focus på stickning. Undervisar främst i handstickning, tvåändsstickning och maskinstickning. Anlitad som lärare vid HV skola, Stenebyskolan och Sätergläntan.

Fick år 2000 SHRs och Nordiska museets stipendium Slöjdjul. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster.

www.uppstickaren.nu

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/stickning-for-alla/