Skrivarkurs för film/teater. Dramatikens grunder och manusexempel, inspiration, textsamtal.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4200 kr inkl mat, logi och material. Lakan och och handduk ingår. 3300 kr externat. Dusch och toalett i korridor.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 21 jun 2021 - 24 jun 2021

Kontakt:
Christian Augrell

Telefon: 0171 -826 70
E-post:
info@biskopsarno.se

Vill du komma igång med att skriva för teater eller film?

Under fyra intensiva dagar kommer vi att gå igenom dramatikens grunder – läsa pjäser och analysera film. Du får lära dig det specifika i att skriva manus, tänka i ord och bild och skapa framåtrörelse i dialogform.

Framförallt ger kursen dig verktyg och inspiration att skriva egna texter, både utifrån kortare skrivövningar och en något längre skrivövning. Vi läser och diskuterar de nyskrivna texterna i helgrupp och i mindre grupper.

Kursen vänder sig till dig som skrivit lite förut eller skrivit i andra former och vill testa något nytt.

Kursansvarig
Christian Augrell. Christian har gått dramatikerutbildningen på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola och på Dramatiska Institutets kandidatutbildning i dramatik/ dramaturgi. Vidare har han en konstnärlig magisterexamen på Stockholms Dramatiska Högskola. Hans pjäser har spelats på teatrar runt om i Sverige och utomlands. På senare år har han även skrivit filmmanus och har erfarenhet som regissör och teaterlärare. Christian är lärare på Att skriva dramatik - projektkurs.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/