Biskops Arnö dramatik - projektår distans (EGY)

Profilkurs, Distanskurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Projektåret för scen, film, radio och tv är en eftergymnasial yrkesutbildning som vill fördjupa och ge verktyg åt det egna skrivandet. För att gå utbildningen behöver man ha gått treårigt gymnasium.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande. Du kan söka som tidigare har gått Att skriva skönlitteratur – grundkurs eller kursen Att skriva dramatik, eller liknande. Ansökan skall innehålla manus 5-10 sidor, projektbeskrivning och personligt brev, senaste betyg.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 26 maj 2023

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Kostnader: Se kursens hemsida

Kontakt: Christian Augrell

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
christian.augrell@biskopsarno.se

Projektåret kommer att genomföras som en distansutbildning, med en träff/månad på Biskops Arnö. Träffarna på Biskops Arnö kommer vara 4 dagar/träff och innehålla workshops och seminarier kopplat till olika teman. Kostnad för boende och mat tillkommer för träffarna. Utöver det kommer deltagarna att erbjudas individuell handledning kopplat till deras projekt.

Projektåret vänder sig till dig som t ex genomgått grundkursen Att skriva dramatik eller har motsvarande bakgrund. Du vill arbeta mer självständigt med ett större dramatikprojekt för scen, TV, film eller radio. Målet är att färdigställa en väl genomarbetad manusversion, redo att sändas vidare till producent.

Kursen är uppbyggd på tre delar utöver tid för det egna skrivandet; handledning, undervisning och textsamtal. De studerande tilldelas en personlig handledare som följer arbetet under hela läsåret. Under lektioner sker analys, diskussion och föreläsningar kring manus och skrivarbete.

I mindre manusgrupper läser eleverna varandras texter.

Kursen fördjupar och ger verktyg åt det egna skrivandet.

Kursansvarig: Christian Augrell

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att färdigställa en väl genomarbetad manusversion, redo att sändas vidare till producent.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/langkurser/att-skriva-dramatik-projektkurs

Fler kurser inom: Skriva Manus Dramatik

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/