Att skriva skönlitteratur - grundår

Profilkurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Att skriva skönlitteratur är en kurs för dig som vill engagera och fördjupa dig i ditt eget och andras skrivande och under två terminer arbeta målmedvetet med författande och läsande.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se kursens hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 26 maj 2023

Kostnader: Se kursens hemsida.

Kontakt: Ida Linde

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
ida.linde@biskopsarno.se

Kursens mål är att fördjupa det egna skrivandet genom att läsa och diskutera både sin egen och andras texter, vilket främst sker genom textsamtal. Lärarna är alla verksamma författare och fungerar som handledare.

För att få och förmedla erfarenheter och teorier kring skrivandets konst arbetar vi med seminarier och litteraturstudier med aktuella böcker och teman. Vi har författarbesök från de nordiska länderna med författare som berättar om sina skrivande erfarenheter. I kursen ingår också studiebesök för att lära sig och diskutera hur institutionerna runt litteraturen är uppbyggda.

Kursen vänder sig till personer som vill satsa seriöst på sitt skrivande. Utbildningen syftar till att ge en fördjupad kunskap om litteraturen samt möjlighet att utveckla det egna skrivandet. Genom litteraturstudier, teoretisk diskussion samt kvalificerade textsamtal skapar skrivarkursen en utbildning där det konstnärliga skrivandet står i fokus. För att få och förmedla erfarenheter och teorier kring skrivandets konst arbetar vi med seminarier och litteraturstudier med aktuella böcker och teman. Hjärtat i utbildningen är textsamtalet där deltagarnas texter fungerar som underlag för diskussioner om läsande och skrivande. Handledarna och lärarna på kursen är alla verksamma författare och översättare och fungerar

Kursmoment
Textsamtal, Lektioner, Eget arbete, Gästföreläsare, Uppläsningar

Terminsdisposition
Undervisningen är huvudsakligen förlagd till Biskops-Arnö. Kvällsaktiviteter tillkommer ibland, liksom kursmoment på andra platser i form av uppläsningar och andra evenemang. Vi föredrar att man bor på skolans internat men det går också att pendla från Stockholm, Uppsala och Bålsta.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursens mål är att fördjupa det egna skrivandet genom att läsa och diskutera både sin egen och andras texter, vilket främst sker genom textsamtal. Lärarna är alla verksamma författare och fungerar som handledare.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/langkurser/skonlitteratur-grundkurs

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/