Levande örtkunskap - en praktisk kurs med medicinalväxter 25-29 juli

Sommar/helg/veckokurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 25 jul 2022 - 29 jul 2022

Kostnader: 5 700 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor. 4 500 kr utan boende.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Det här är en intensiv 5-dagars kurs där du får möjlighet att från grunden lära känna och arbeta med medicinalväxter i vår örtagård på Biskops Arnö. Under kursens gång kommer vi att gå igenom hur du plockar, skördar och använder örternas olika delar. Du får lära dig om örternas aktiva ämnen, olika former av beredningar och hur du tillverkar naturliga produkter. Under veckan tillverkar vi läkande örtteer, örtsalt, örtoljor och gör välgörande ört-omslag. Vi kommer även att koka olika typer av örtsalvor och göra naturliga kroppsprodukter både för läkning och njutning.

Denna kurs passar dig som vill ha en god grund för att utveckla ditt ört-intresse och kanske skapa en egen örtagård.

Kursen är även ett utmärkt komplement för dig som redan har en viss erfarenhet inom området men som vill lära att praktiskt arbeta med medicinalväxter och använda dessa i din vardag. Varmt Välkomna till en sommarvecka med örterna på Biskops-Arnö.

Kursledare
Ida Kjellholm är utbildad örtterapeut och örtpedagog och har gått flera utbildningar med både svenska och utländska lärare.  Hon har i 12 år undervisat om läkeväxter och tillverkning på Biskops Arnö, där hon själv studerat under tre år. Förutom att hon är lärare på skolan, håller hon även egna kurser, i allt från tillverkning av örtprodukter och örtkunskap till ogräsmatlagning. Hon är även intresserad av odling och självhushållning och bygger just nu upp en bruks- och visningsörtagård i Ångermanland (nämforshöjdens örtagård).

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen syftar till att ge en bredare förståelse för örter och deras medicinska verkningar genom teoretiskt och praktiskt arbete.

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/