Stickning för alla

Sommar/helg/veckokurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

En kurs för dig som tycker om att sticka!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 aug 2022 - 5 aug 2022

Kostnader: 5 300 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor. 4 100 kr utan boende. I priset ingår materialavgift för kopierat material. Stickor och garn kommer att finnas till försäljning.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Under kursens tre första dagar får du möjlighet att provsticka olika sorters uppläggningar och avslutningar, lär dig att göra fina ökningar och minskningar. Vi stickar knapphål på olika sätt, provar att sticka en tumkil på en vante och hälen på en socka.

Under de två sista dagarna får var och en möjlighet att påbörja ett eget arbete. Är du mindre van kan det bli en mössa eller vantar. Har du mer stickvana kan du välja att göra en tröja. Vi går igenom hur du planerar och räknar ut och till sist gör din egen stickbeskrivning.

Kursansvarig
Karin Kahnlund, utbildad vi Högre Hemslöjdsutbildningen vid Handarbetets Vänners skola. Driver sedan 1999 företaget Uppstickaren med focus på stickning. Undervisar främst i handstickning, tvåändsstickning och maskinstickning. Anlitad som lärare vid HV skola, Stenebyskolan och Sätergläntan.

Fick år 2000 SHRs och Nordiska museets stipendium Slöjdjul. Författare till boken Sticka efter Svenska Mönster.

www.uppstickaren.nu

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/stickning-for-alla

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/