Dokumentärfilm 2 - distanskurs projektkurs (EGY)

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

En kurs i dokumentär filmproduktion där deltagarna utvecklar och fördjupar en idé eller ett dokumentärt material. Under kontinuerlig handledning utvecklar vi projektet till en mixad och färdig film.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se kursens hemsida

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2023 - 24 maj 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: Se kursens hemsida

Kontakt: Christoph Michold

Telefon: 0171-826 70

E-post:
christoph.michold@biskopsarno.se

Från idé till mixad och färdig film

– Sök i grupp eller individuellt med ett filmprojekt
– Filma under hösten
– Klipp under våren
– Löpande handledning och seminarier
– Studiemedel ur högskolekvoten

Biskops Arnö Dokumentär har en grundkurs (Dokumentärfilm 1) och en projektkurs (Dokumentärfilm 2). Grundkursen är under året lokaliserad till Biskops Arnö medan projektkursen är en distanskurs med regelbundna träffar på ön.

Dokumentärfilm 2 är en fördjupningskurs, här utvecklar deltagarna en dokumentär idé eller ett redan befintligt dokumentärt material. Under kontinuerlig handledning utvecklar vi projektet till en mixad och färdig film. Kursen är på distans.

Ansökningar sker i team om två eller tre personer med den filmidé som gruppen ämnar arbeta med under kursen. Kursen förutsätter en viss erfarenhet från tidigare utbildning eller filmerfarenheter. Egen kamera och inspelningsutrustning är en förutsättning. Vi välkomnar sökande från hela Norden.

Kursen syftar till att förena och fördjupa känsla och analys med ett effektivt hantverksmässigt kunnande.

Utbildningens mål är självständiga och kritiska filmarbetare, etiskt och estetiskt medvetna, med en teknisk och hantverksmässig säkerhet i en dokumentär filmproduktions alla moment.

Kursansvarig: Christoph Michold

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen syfte är att förena och fördjupa känsla och analys med ett effektivt hantverksmässigt kunnande. Utbildningens mål är självständiga och kritiska filmarbetare, etiskt och estetiskt medvetna, med en teknisk och hantverksmässig säkerhet i en dokumentär filmproduktions alla moment.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/langkurser/dokumentarfilm-2-projektkurs

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln