Helande närvaro – Rörelse Stillhet Kreativitet Natur

Sommar/helg/veckokurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  31 maj 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Rörelse - Stillhet - Kreativitet - Natur

Under kursens fem dagar har du möjlighet att ge dig själv tid att stanna upp och utforska vad som rör sig i ditt inre landskap.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jul 2023 - 28 jul 2023

Kostnader: 5 900 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Genom övningar, undersökande av dina sinnen, olika meditationer, att måla och skapa, utforska den fria rörelsen och uppleva din kontakt med naturen övar du upp din förmåga till större närvaro och mottagande av det som är i stunden.

Övningarna på kursen är upplevelsebaserade, dvs att du gör och upplever med dina händer, din kropp, dina känslor och sinnen, vilket stödjer och förstärker din inre upplevelse av dig själv.

Naturen på Biskops Arnö är fantastisk och är därför en utmärkt plats för att fördjupa din kontakt med dig själv och med naturen och dess helande och närande kraft. Rörelse och yoga stödjer dig att känna dig mer förankrad i din kropp vilket ger dig möjlighet att känna dig mer närvarande och avslappnad. Att släppa taget och låta det kreativa få ta plats kan både vara glädjefullt och meditativt. De olika meditationerna som vi gör under veckan är för att stödja oss att stanna upp i varandet och få kontakt med olika sidor inom oss. Inre reflektion och samtal är också viktiga delar under kursen.

Vi kommer att ha några olika teman som röda trådar genom kursen. Övningarna kommer både att ske inomhus och utomhus ibland tillsammans och ibland enskilt. Min intention är att stödja upp bortom prestation och krav, upplevelsen är viktigare än resultatet.

Oavsett om du har du lång erfarenhet av en eller flera områden på kursen eller inte har någon förkunskap alls är du välkommen. Det viktiga är att du har ett intresse och en nyfikenhet av att utforska ditt inre och att göra de olika övningarna som erbjuds på kursen.

Ur kursinnehållet:
Natur- och trädmeditationer, naturvandringar.
Kreativa övningar: tex måla, göra naturskulpturer, skriva, pröva lera (tas hem utan att brännas) m.m.
Frigörande rörelse/dans.
Enklare yoga.
Guidade meditationer, inre resor.
Utforska dina sinnen.
Andningsövningar.
Reflektion och samtal.
Lekar.

Kursansvarig
Mikaela Holmborg är utbildad samtalscoach och reikimaster och har även en bred utbildning inom konst, meditation, ceremonier, healing/massage, dans, yoga och personlig utveckling. Hon är också utbildad och verksam keramiker.

Mikaela är kursansvarig för distanskursen Helande närvaro som är en ett-årig utbildning på Biskops Arnö. Hon är även lärare på Projekt- och handledarutbildningen på Naturens medicin, Biskops Arnö.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/helande-narvaro

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/