Levande örtkunskap - en praktisk kurs med medicinalväxter 24-28 juli

Sommar/helg/veckokurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    100%
  • Längd:
    5 dagar
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Sommar/helg/veckokurs

På denna kurs får du genom arbete i vår fantastiska örtagård lära dig grunderna i hur du skördar, tar tillvara och odlar/kultiverar dina läkeväxter. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jul 2023 - 28 jul 2023

Kostnader: 6 200 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Läkeväxter är en av de äldsta metoderna för läkning och fortfarande används läkeväxter utbrett runt om i världen för både läkning, njutning och hudvård. Idag verkar det vara fler och fler människor som intresserar sig för naturliga sätt att läka och ta hand om sig själva, och där spelar läkeväxter en självklar roll.

För att få en riktigt bra förståelse för läkeväxterna är det viktigt att få praktisk erfarenhet av att arbeta med dem. Bland annat är det viktigt att ha kunskap kring skörd och förvaring, tillvaratagande och vilka beredningar som passar till vilken ört.

Du får både praktisk och teoretisk kunskap om hur örterna används medicinskt. Invävt i den teoretiska undervisningen får du kunskap om örternas aktiva ämnen och verkningar.

Under kursveckan kan vi komma att tillverka örtoljor, salvor, tinkturer, örthonung/örtsalt med mera, beroende på vad som är redo att tas tillvara under just din kursvecka.

Kursledare
Ida Kjellholm är utbildad örtterapeut och örtpedagog och har gått flera utbildningar med både svenska och utländska lärare.  Hon har i 12 år undervisat om läkeväxter och tillverkning på Biskops Arnö, där hon själv studerat under tre år. Förutom att hon är lärare på skolan, håller hon även egna kurser, i allt från tillverkning av örtprodukter och örtkunskap till ogräsmatlagning. Hon är även intresserad av odling och självhushållning och bygger just nu upp en bruks- och visningsörtagård i Ångermanland (nämforshöjdens örtagård).

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen syftar till att ge en bredare förståelse för örter och deras medicinska verkningar genom teoretiskt och praktiskt arbete.

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/

Nu har jag hittat det som verkligen passar mig

Marta Schubert hade tidigare testat på flera olika utbildningar och yrken. Det var först när hon började på Utemiljökursen på Angered folkhögskola som hon kände att hon hittat rätt. Och utbildningen ledde till jobb direkt.

Läs hela artikeln