Naturens medicin - grundkurs

Profilkurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-4 terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Friskvårdkurs med inriktning på alternativa metoder och synsätt

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du vill gå kursen. Bifoga ett personbevis.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 26 maj 2023

Kostnader: Kostnad för material, data, kopiering mm beräknas till 3 225 kr/termin

Kontakt: Janne Hallqvist

Telefon: 0171-826 70

E-post:
janne.hallqvist@biskopsarno.se

Vilka vänder sig kursen till?
Kursen vänder sig till dig som vill ha en grundlig introduktion till naturmedicin.

Kursen är bl. a. lämplig för dig som redan arbetar med eller i framtiden vill arbeta med naturmedicin och vill ha en bred bas.

Kursen kan vara ett komplement till den utbildning du redan har. Den kan vara ett första steg i att utbilda dig för att arbeta med hälsofrågor. Inga särskilda förkunskaper krävs, men ett deltagande i kursen förutsätter ett brinnande intresse för naturmedicin och alternativa friskvårdsmetoder samt förmåga att förena personlig utveckling med ett stort mått av studiedisciplin.

Vi arbetar såväl teoretisk som praktisk.

Mål

Kursen är inte diplomerande inom något område, men ett mål är att du efter avslutad kurs ska kunna föra samtal med människor, där du på naturmedicinsk grund bidrar med förståelse av samband mellan kropp, psyke och hälsa. Du ska även i friskvårdande syfte kunna ge enklare, individuellt anpassade behandlingar.

Friskvård och naturmedicin
Under kursen studerar vi friskvård ur ett flertal synvinklar. Vi studerar i första hand västerländsk naturmedicin, kinesisk medicin och ayurveda. Du får praktisk erfarenhet av att arbeta med örter, hudvårdsprodukter, öronakupunktur och massage.

Vi diskuterar naturmedicinens villkor i ett globalt och historiskt perspektiv. Kursen betonar en respekt för olika kulturer.

Kraft och inspiration
Biskops-Arnö har ett underbart natur- och kulturlandskap. Vi kommer regelbundet att vistas utomhus för att ta tillvara vad naturens rikedom har att erbjuda och lära av dess skiftningar. Det hjälper oss att skärpa våra sinnen och att använda naturen som spegel. Vi kommer att dansa och röra på hela kroppen. Med övningar hämtade från österländsk medicin sätter vi fart på energiflödet i kroppen.

Kursansvarig: Jan Hallqvist

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med kursen är att du ska få en djupgående introduktion till olika kulturers naturmedicinska traditioner. Vi vill att du ska se att olika kulturers synsätt kompletterar varandra. Vi vill lägga en grund för respekten av mångfalden inom det naturmedicinska och folkmedicinska tänkandet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/langkurser/naturens-medicin-grund/

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/