Naturens medicin - Påbyggnad

Profilkurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En kurs som främst lämpar sig för dig som har någon erfarenhet av naturmedicin eller alternativ friskvård. Du utforskar rollen att leda, inspirera och göra friskvårdande behandlingar

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev där du berättar lite om dig själv och varför du vill gå kursen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 26 maj 2023

Kostnader: Se kursens hemsida

Kontakt: Janne Hallqvist

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
janne.hallqvist@biskopsarno.se

Vilka vänder sig kursen till?
Kursen vänder sig till dig som har gått en eller två terminer på Naturens medicin och vill fortsätta ytterligare en termin. Om du började kursen på en vårtermin och du söker till påföljande hösttermin, så kommer påbyggnadskursen främst handla om västerländsk örtmedicin. Om du började med en hösttermin, så kommer påföljande termin ha fokus på antingen kinesisk eller ayurvedisk medicin. Du kan naturligtvis även söka till påbyggnadskursen om du har haft ett studieuppehåll en termin eller mer. Flera väljer även att gå grundkurs, projektkurs och därefter påbyggnadskurs.
Läs mer om de olika terminerna här >

Naturens medicin består i huvudsak av tre enterminskurser. Första terminen heter Naturens medicin. De två påföljande terminerna heter Naturens medicin – påbyggnad, om du inte väljer att övergå till projektkursen eller handledarutbildningen.

Efter att du har gått den första terminskursen finns möjlighet att under en till två terminer göra ett eget studieprojekt. Kursen heter då Naturens medicin – projekt eller Naturens medicin – Handledarutbildning.

Du har möjlighet att i viss utsträckning följa undervisning på grund- och påbyggnadskursen, när du går projektkurs eller handledarutbildningen, men dessa kurser har egna lektioner som alltid måste prioriteras.

Varje termin börjar en ny grupp kursdeltagare. Påbyggare och grundkursare har de flesta lektionerna gemensamma, eftersom innehållet varierar mycket under terminerna.

Glöd och stöd
Utgångspunkten är det du brinner för inom naturmedicin/alternativa friskvårdsmetoder. Under ett år får du stöd att fördjupa dig inom ditt intresseområde.

Kursen vänder sig till dig som:
- har vissa erfarenheter inom naturmedicin/alternativa friskvårdsmetoder.
- vill öva din förmåga att förmedla dina kunskaper.
- under trygga former vill utveckla en verksamhet som kan bli ett yrkesarbete.
- vill ha tid för egen fördjupning inom ett intresseområde.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/langkurser/naturens-medicin-pabyggnad/

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/