Att skriva roman

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 jul 2024 - 2 aug 2024

Kostnader: 6 100 kr för kost och logi. Boende i enkelrum inkl lakan och handduk. Dusch och toalett i korridor.

Kontakt: Stina Bengtson

Telefon: 0171-826 70

E-post:
info@biskopsarno.se

Att skriva roman är en sommarkurs för dig som vill skriva en roman. Tillsammans fördjupar vi oss i grundläggande litterära frågor om tid, narrativ och perspektiv.

Vad skiljer romantexten från andra typer av text? Vad finns det för möjliga strukturer och former? Vilka är konventionerna och hur bryter man mot dem? Kursdagarna är fördelade mellan tematiska seminarier, textsamtal samt praktiska moment där prosans möjligheter utforskas.

Kurledare
Johanne Lykke Naderehvandi (tidigare Lykke Holm) är författare och översättare. Hon debuterade 2017 med Natten som föregick denna dag. 2020 utkom romanen Strega som bland annat nominerades till Nordiska rådets litteraturpris och det prestigefyllda italienska romanpriset Premio Strega Europeo. Hennes senaste roman, Röd sol, utkom 2023. Johanne Lykke Naderehvandis romaner är översatta till ett flertal språk.

Khashayar Lykke Naderehvandi är författare och redaktör. Han debuterade 2011 med diktsamlingen Om månen alls syntes och har sedan dess gett ut både romaner och diktsamlingar. Han disputerade 2020 med doktorsavhandlingen Vem vittnar för vittnet? i ämnet konstnärlig gestaltning på Akademin Valand i Göteborg. Hans senaste roman, Hemsökelse, utkom 2022 och nominerades till Sveriges Radios romanpris.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/sommarkurser/att-skriva-roman-2

Fler kurser inom: Skriva Prosa Övriga skrivarkurser

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/