Allmän kurs - på ön med två profiler

Behörighetsgivande kurs Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs på Biskops Arnö vill ge dig som kursdeltagare utrymme för studier och personlig utveckling i egen takt.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Genomförd grundskola. Personligt brev där du berättar lite om dig själv. Senaste skolbetyg eller ett samlat betygsdokument

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2024 - 20 dec 2024

Kostnader: Kostnad för material, data, kopiering mm beräknas till cirka 1 100 kr/termin.

Kontakt: Mikaela Holmborg

Telefon: 0171-826 70

E-post:
mikaela.holmborg@biskopsarno.se

Samtidigt vill vi verka för en god, allmän bildning i demokratisk anda med respekt och solidaritet som ledord. Utbildningen är för dig som också vill öppna dina sinnen och utveckla såväl kritiskt tänkande som nyfikenhet. Kursen ger dig möjlighet att fullfölja oavslutade eller inte påbörjade gymnasiestudier som kan ge behörighet till högskola eller annan utbildning.

Beskrivning

Under ett till tre år studerar du med början där du själv befinner dig. Drygt två tredjedelar av tiden ägnas åt de gymnasiegemensamma ämnena: svenska, engelska, matematik, historia, natur-, samhälls- och religionskunskap. Resten av tiden är profilstudier. De gymnasiegemensamma ämnena studeras enskilt under hela terminen och i ämnesöverskridande teman. Under åk 2 kan det finnas möjlighet att delta i ett studieutbyte med en skola i USA.

Skolan har en lång tradition inom foto och bild, kultur och samhälle, ekologi och internationellt solidaritetsarbete samt friskvård och naturmedicin.

Vi har två profiler

BILD OCH FORM –  en profil som handlar om att genom uttryck, gestaltning och pröva nytt komma i kontakt med sin kreativitet och lekfullhet bortom prestation. Du kommer att pröva varierade tekniker inom bild-området samt även ha möjlighet att prova på keramik och textil i olika former. Du är här välkommen att komma med egna kreativa idéer för dina projekt.

KULTUR OCH SAMHÄLLE – En profil med inriktning på kultur och samhälle – lokalt, nationellt såväl som internationellt. Vi försöker förstå hur samhällen formas. Vi ställer frågor och diskuterar lösningar. Film och media är några av våra arbetsverktyg. Vi går på teater och besöker museer.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs skall du ha uppnått allmän behörighet till fortsatta studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.biskopsarno.se/langkurser/allman-kurs-med-tva-profiler

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln