Bild och Form - Fördjupning

Ansök nu

Bild och Form - Fördjupning

Region Uppsala folkhögskola

Ansök nu

Vill du fördjupa ditt konstnärliga arbete och har som mål att söka vidare till högre konstnärliga studier är det här utbildningen för dig.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år Två terminer

Ansök senast: 19 april

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Eftergymnasial konstutbildning eller motsvarande.

Kostnader: Deltagaravgift 1500 kronor per termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2022

Kontakt:
Ulf Eklund

Telefon:
E-post:
ulf.eklund@regionuppsala.se


Fler kurser inom:

OBS!
Ansök senast
19 april

Under vårt ettåriga fördjupningsår får du möjlighet att utvecklas konstnärligt och processinriktat med fokus på ditt eget arbete och din personliga utveckling. Du utforskar etiska, estetiska och samhälleliga perspektiv på bildkonsten, samtidigt som du utvecklas i de konstnärliga teknikerna. 

Undervisningen sker både i grupp och individuellt. Varje vecka hålls guppseminarier tillsammans med handledare och det finns också möjlighet av att följa de workshoppar, utställningsbesök och föreläsningar som ingår i övriga konsutbildningar. Utbildningen bygger på samtal, diskussioner, återkoppling, konstruktiv kritik och dialog med dina lärare, som alla är verksamma konstnärer.

Utbildningen är CSN-berättigad. Antagningsprov i form av en individuell och godkänd projektplan.   

Förkunskaper

Eftergymnasial konstutbildning eller motsvarande.

Kurstid

Kursen är en heltidsutbildning som hålls på plats på Region Uppsala folkhögskola på Wik måndag till fredag. Kursen startar den 22 augusti 2022.

Sista ansökningsdag

Löpande.

Kostnad

Deltagaravgift 1500 kronor per termin. I denna avgift ingår bland annat basmaterial, försäkring och kopieringskostnader. Extra materialkostnader tillkommer beroende på förbrukning. All undervisning är avgiftsfri.

Internat

Vill du bo på skolan under din utbildning kan du hyra ett rum på vårt internatboende. Eget rum med toalett och dusch samt del i gemensamt sällskapsrum och kök kostar 5 600 kronor i månaden inklusive frukost, lunch och middag under vardagar. Middag fredag kväll ingår inte. I närliggande byggnad finns tvättstuga och bastu där du bokar tid kostnadsfritt. Rummet hyr du per termin med uppehåll för julledighet då många brukar resa hem. Under julledigheten är internaten stängda och ingen avgift tas ut. Region Uppsala folkhögskola är en drog- och alkoholfri skola vilket innebär att det råder förbud mot alkohol och droger i skolans lokaler och på våra internat.