Konst - Bild och Form 1 år

Profilkurs Region Uppsala folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år Två terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Är du intresserad av bild och form och vill testa olika tekniker och uttryck - då är det här utbildningen för dig!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Det finns inga krav på tidigare studier inom bild och form.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Deltagaravgift 2300 kronor per termin.

Kontakt: Ulf Eklund

E-post:
ulf.elund@regionuppsala.se

Konstnärlig grundkurs inom bild och form vänder sig till dig som har ett intresse av konst och som vill hitta ditt uttryck och din skapande förmåga genom olika tekniker. Det finns inget krav på tidigare erfarenheter inom bild och form för att söka utbildningen men intresse, motivation och vilja att utvecklas är viktig. Vi ser gärna att du som söker är intresserad av hur kultur kan bidra till en hållbar utveckling och att du delar vår syn att delaktighet främjar människors möjlighet att ta del av samhället. Utbildningen är CSN-berättigad.

Innehåll

Under den två terminer långa utbildningen kommer du få jobba med olika tekniker inom bild och form. I utbildningen ingår även konstteori för att du ska få kännedom och förståelse för konstens uttryck och språk samt en kulturorienterad allmänbildning. Vi besöker utställningar och museer för att få en uppfattning om hur konstnärer har arbetat och hur de arbetar nu.

I undervisningen är samtalet kring det egna skapandet en viktig del för att du ska hitta ditt konstnärliga språk och utveckla din förståelse för den egna gestaltningsprocessen.

Det kommer även ges tillfällen att delta i fördjupningskurser inom olika tekniker i samarbete med regionala professionella konstnärer. Under kursåret kommer du få möjlighet att arbeta med många olika gästlärare som alla är verksamma konstnärer.

Förkunskaper

Det finns inget krav på tidigare erfarenheter inom bild och form för att ansöka. Efter utbildningen kan du söka vidare till skolans ettåriga konstnärliga fördjupningsår.

Kurstid

Kursen är en heltidsutbildning som hålls på plats på Region Uppsala folkhögskola på Wik måndag till fredag. Kursen startar den 22 augusti 2022.

Sista ansökningsdag

Vi tar emot ansökningar löpande.

Kostnad

Deltagaravgift 2300 kronor per termin. I denna avgift ingår bland annat basmaterial, försäkring och kopieringskostnader.

Internat

Vill du bo på skolan under din utbildning kan du hyra ett rum på vårt internatboende. Eget rum med toalett och dusch samt del i gemensamt sällskapsrum och kök kostar 5 600 kronor i månaden inklusive frukost, lunch och middag under vardagar. Middag fredag kväll ingår inte. I närliggande byggnad finns tvättstuga och bastu där du bokar tid kostnadsfritt. Rummet hyr du per termin med uppehåll för julledighet då många brukar resa hem. Under julledigheten är internaten stängda och ingen avgift tas ut. Region Uppsala folkhögskola är en drog- och alkoholfri skola vilket innebär att det råder förbud mot alkohol och droger i skolans lokaler och på våra internat.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskap om olika tekniker inom bild och form.

Inblick i konstteori och kulturorientering.

Uppfattning om hur konstnärer har arbetat och hur de arbetar nu.

Region Uppsala folkhögskola

- en folkhögskola i hela länet

Region Uppsala folkhögskola finns på fyra platser i Uppsala län; Wik, Uppsala, Tierp och Heby. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.  

Läs mer om skolan

Postadress:
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Telefon: 018-611 66 50
E-post: rufhsk@regionuppsala.se
Webbadress: https://regionuppsala.se/region-uppsala-folkhogskola/