Actionfoto 25% VT 22

Ansök nu

Är du intresserad av actionfoto? Nu har du chansen att lära dig hantverket av en av Sveriges bästa skatefotografer Robin "Boon" Nilssen!

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar
18 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 25%

Längd: En termin 25 %

Ansök senast: 17 december

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att kunna gå kursen behöver du: Egen kamera Dator Photoshop Tillgång till actionpark eller person/er som kan fotograferas löpande under kursen.

Kostnader: 500 kr

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 6 maj 2022

Kontakt:
Ulf Eklund

Telefon:
E-post:
ulf.eklund@regionuppsala.se


OBS!
Ansök senast
17 december

Under den här terminslånga distanskursen får du lära dig grundläggande teknik och estetik inom actionfoto. Kursen riktar sig till dig som har fotat lite innan och har en grundläggande kunskap om foto och kamera. Kursen hålls en dag i veckan under en termin, vårterminen 2022, med två träffar på plats i Uppsala. Kursen startar den 10 januari 2022 med en träff på Wik och avslutas med en dag av action-foto i Uppsala med åkare/park.

Kursledare

Robin ”Boon” Nilssen
Robin har jobbat som skatefotograf i över 20 år. Han har bland annat jobbat som fast fotograf på Sveriges skateboardtidning Giftorm, varit anställd fotograf på Junkyard/Sweet Skateboards och vunnit flertal priser på Svenska skategalan. Parallellt med sitt fotande inom skatevärlden har Robin även jobbat kommersiellt med både reklam och porträtt, med uppdrag åt kunder som WeSC, Etnies, DC Shoes, Adidas med flera.

Robin har alltid lekt med olika tekniska lösningar, fotat med gamla kameror, filmteknik och efterbehandling. ”Som uppfostrad i det analoga mörkrummet så har jag alltid gillat analoga lösningar, även på digitala bilder”.

Pris

500 kr inklusive lunch och fika under introduktionsdagen på Wik. All undervisning är kostnadsfri.

Utrustning

För att kunna gå kursen behöver du:

  • Egen kamera
  • Dator
  • Photoshop
  • Tillgång till actionpark eller person/er som kan fotograferas löpande under kursen.

Kursstart

10 januari 2022. Kursslut 6 juni 2022. 

Innehåll

  • Historia/Inledning: Vad är actionfoto? Historien kring actionfoto. Olika tekniska områden, naturligt ljus, tillsatt ljus, knep, s/v bilder och stil.

  • Bildkomposition: Grundläggande komposition. Klassisk komposition och komposition för action-foto Isolering och framing.

  • Att fånga en rörelse: Grundregler/undantag för timing. Former i rörelser. Sekvenstagning.

  • Ljus: Blixtljus – fördjupning Naturligt ljus- fördjupning. Ljussättning – fördjupning. Ljussatt sekvenstagning – strob eller blixt?

  • Efterbehandling: Oskrivna regler RAW-konvertering. Grundläggande bildbehandling S/V konvertering.

  • Fysisk träffar i Uppsala: 2 dagar av action-foto i Uppsala och Wik med åkare/park.