Allmän kurs deltid - Uppsala

Behörighetsgivande kurs Region Uppsala folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  75%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 maj 2023
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Kursen är för dig som vill ha ett begränsat kursinnehåll där du studerar på deltid. Kursen kan läsas på både grundskole- och gymnasienivå (åk 1, 2 och 3). Kursen ges i Uppsala.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Kostnader för visst material, entréavgifter, guider och försäkring tas ut på 1500 kr/läsår (75%) eller 1000 kr/läsår (50%).

Kontakt: Frida Gustafsson

Telefon: 018-611 66 06

E-post:
frida.gustafsson@regionuppsala.se

Här får du möjlighet till egen utveckling tillsammans med andra. Du skaffar dig de redskap du behöver för att kunna påverka ditt liv. Du får arbeta med olika teman där flera ämnesområden ingår. I engelska och matematik studerar du tillsammans med deltagare från andra grupper. I kursen ingår också studiebesök och att delta i andra aktiviteter som anordnas på skolan. Kursen pågår tre dagar i veckan under ett studieår. Möjlighet finns till behörighet i enstaka ämnen. Deltid kan vara ditt första steg till behörighetsgivande studier.

Region Uppsala folkhögskola

- en folkhögskola i hela länet

Region Uppsala folkhögskola finns på fyra platser i Uppsala län: Wik, Uppsala, Tierp och Heby. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.  

Läs mer om skolan

Postadress:
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Telefon: 018-611 66 50
E-post: rufhsk@regionuppsala.se
Webbadress: https://regionuppsala.se/region-uppsala-folkhogskola/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln