• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år Två terminer
 • Ansök senast:
  30 april
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Denna fördjupningskurs lämpar sig för dig som kanske har som mål att söka vidare till högre konstnärliga studier eller vill fördjupa dig i ditt eget skapande.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Eftergymnasial konstutbildning eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Deltagaravgift 1500 kronor per termin.

Kontakt: Ulf Eklund

Telefon: 018 611 66 50

E-post:
ulf.eklund@regionuppsala.se

Under vårt ettåriga fördjupningsår får du möjlighet att utvecklas konstnärligt och processinriktat med fokus på ditt eget arbete och din personliga utveckling.

Kursens innehåll

Undervisningen sker både i grupp och individuellt. Varje vecka hålls guppseminarier tillsammans med handledare och det finns också möjlighet av att följa de workshoppar, utställningsbesök och föreläsningar som ingår i Konst-Grund. Utbildningen bygger på samtal, diskussioner, återkoppling, konstruktiv kritik och dialog med dina lärare, som alla är verksamma konstnärer. Du utforskar etiska, estetiska och samhälleliga perspektiv på bildkonsten, samtidigt som du utvecklas i de konstnärliga teknikerna.

Utbildningen är CSN-berättigad. Antagningsprov i form av en individuell och godkänd projektplan.

Förkunskaper

Eftergymnasial konstutbildning eller motsvarande.

Kurstid

Kursen är en heltidsutbildning som hålls på plats på Region Uppsala folkhögskola på Wik måndag till fredag. Kursen startar den 21 augusti 2023.

Kostnad

Deltagaravgiften är 1 500 kronor per termin. I denna avgift ingår basmaterial, försäkring och kopieringskostnader. Extra materialkostnader tillkommer beroende på förbrukning. All undervisning är avgiftsfri.

Ansökan

Sista ansökningsdag 30 april. Välkommen med din ansökan!

Internat

Vill du bo på skolan under din utbildning kan du hyra ett rum på vårt internatboende. Eget rum med toalett och dusch samt del i gemensamt sällskapsrum och kök kostar 5 600 kronor i månaden inklusive frukost, lunch och middag under vardagar. Middag fredag kväll ingår inte. I närliggande byggnad finns tvättstuga och bastu där du bokar tid kostnadsfritt. Rummet hyr du per termin med uppehåll för julledighet då många brukar resa hem. Under julledigheten är internaten stängda och ingen avgift tas ut. Region Uppsala folkhögskola är en drog- och alkoholfri skola vilket innebär att det råder förbud mot alkohol och droger i skolans lokaler och på våra internat.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskap och verktyg för att kunna söka vidare till högre konstnärliga utbildningar. 

Region Uppsala folkhögskola

- en folkhögskola i hela länet

Region Uppsala folkhögskola finns på fyra platser i Uppsala län: Wik, Uppsala, Tierp och Heby. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.  

Läs mer om skolan

Postadress:
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Telefon: 018-611 66 50
E-post: rufhsk@regionuppsala.se
Webbadress: https://regionuppsala.se/region-uppsala-folkhogskola/