Kultur och skrivande - distans för seniorer

Profilkurs, Distanskurs Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  Fyra kursveckor under läsåret
 • Ansök senast:
  15 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen riktar sig till seniorer som vill utveckla sitt skrivande med Ransäter som bas. Du får skriva dikter, berättelser, dramatik och annat i ett behagligt tempo.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 feb 2023

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs, men ett personligt brev.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen på folkhögskola är kostnadsfri. Du betalar dock en avgift för boende 4 nätter, mat och kaffe, se mer information på skolans hemsida. Kostnader för studiebesök och resor tillkommer.

Kontakt: Jonas Herrlin

Telefon: 0552-302 50

E-post:
jonas.herrlin@geijerskolan.se

Välkommen till Ransäter och Värmland!

Sedan länge har Geijerskolan arrangerat Värmlandskurser och kurser i litteratur och skrivande. Nu utökar vi kursutbudet med en seniorkurs med skrivande på distans.

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk folkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven.
Ett stenkast från Geijerskolan söderut ligger Erik Gustaf Geijers födelsehem, Geijersgården, och alldeles i närheten österut mitt emot Ransäters kyrka finns Erlandergården, Tage Erlanders minnesgård.

I bygden hittar vi också Värmlands största hembygdsgård, ett antal museer bl.a. Fridolf Rhudinmuseet och Gamla Brukets museer.

Sagans och kulturens landskap

Några mil från Ransäter ligger Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sunne med den vackra Rottnerosparken, som bland annat var förebild till Ekebykavaljerernas hem i Gösta Berlings saga.

Det är också nära till Gustav Frödings minnesgård som ligger vackert vid Alster, och en bit österut hittar vi Nils Ferlins minnesmuseum.

Värmland är sagans och kulturens landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många spännande utflyktsmål.

För vilka?

För dig som lockas av Värmland och vill befinna dig i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Under kursveckorna möter du vår kursledare Linda Vestlund som har mångårig erfarenhet som skrivpedagog. Hon guidar dig genom skrivandets olika faser och ger dig verktyg att komma vidare.
Kursansvarig är Jonas Herrlin som också medverkar under kursen. Författarbesök ingår i kursen.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar i veckan kan det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna på Geijerskolan jobbar du med skrivuppgifter. Som kursdeltagare har du möjlighet att påverka kursens utformning. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.

Praktiskt

Boende under veckan är förlagt till Ransbergs herrgård som ligger naturskönt vid Ranån ca 3 km från Geijerskolan. Transporter från och till boendet sker på egen hand, varvid det är praktiskt med egen bil eller annat transportmedel.
Kostnaden för kursen är ett paketpris med mat och boende.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Att få mer kunskap om Värmland, dess litteratur och berättartraditioner. Att få utbyta kunskaper och erfarenheter med varandra och jobba för det livslånga lärandet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://geijerskolan.se/utbildning/kultur-och-skrivande/

Fler kurser inom: Senior

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter

Vi finns i sagans och diktens landskap i Ransäter i natursköna Värmland. Vi erbjuder en ovanlig bredd av olika utbildningar. Platsen inbjuder till att du kan fokusera på studier. Geijerskolan är en stimulerande studiemiljö och har en skön atmosfär. Cafékvällar, konserter med skolans ensembler och kulturmöten berikar fritiden. Vi har ett stort och trivsamt internat!

Läs mer om skolan

Postadress:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Allévägen 1
684 93 Ransäter

Telefon: 0552-302 50
E-post: info@geijerskolan.se
Webbadress: http://geijerskolan.se/