Kultur och måleri/fortsättningskurs – distans för seniorer

Profilkurs, Distanskurs Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

För er som lockas av Värmland och vill befinna er i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan inskickad före 15 maj. Besked om antagning skickas ut efter sista ansökningsdatum.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kostnader: Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri. Du betalar en avgift för boende 4 nätter, mat och kaffe på ca 2 900 kr/träff. Kostnaden för kursen är ett paketpris med mat och boende. Kostnader för studiebesök och resor tillkommer.

Kontakt: Jenny Blom

Telefon: 0552-30250

E-post:
jenny.blom@geijerskolan.se

Välkommen till Ransäter och Värmland!

Nu utökar vi kursutbudet med en fortsättningskurs för seniorer som tidigare har gått seniorkurs kultur och måleri på Geijerskolan. I vacker och inspirerande värmländsk miljö kan du på halvtid/distans utveckla dina konstnärliga intressen, med tyngdpunkt på måleri. Vi jobbar vidare med olika material, metoder och kunskaper från första året, och utvecklar dem vidare.

Du får lärarledd handledning vid 2 målarveckor per termin – måndag kväll, tisdag, onsdag och torsdag. Däremellan sker kommunikation via mail med uppgifter och information.

Kulturens och måleriets landskap

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk internatfolkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven. Några mil från Ransäter ligger Karlstad, med Lars Lerins stora vackra utställning av akvareller. Rackstadmuseet i Arvika är ett annat givet utflyktsmål. Det finns många andra spännande konstnärsbesök man kan göra i Värmland, som är kulturens och måleriets landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många olika inspirerande utflyktsmål.

För vilka?

För er som lockas av Värmland och vill befinna er i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet. Utflykter varvas med föreläsningar och skapande. Kursen vänder sig endast till dig som tidigare har gått Geijerskolans seniorkurs kultur och måleri.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Under träffarna har vi gemensamma genomgångar där material och tips på uppgifter presenteras. Du får måla i akvarell, akryl och olja. Vi provar också på vissa grafiska tekniker. Geijerskolan har en stor fin ateljé som ligger 2,5 km norr om huvudbyggnaden.

Med Ransäter och dess historia som bas gör vi dagsturer i landskapet. Vi varvar konstnärsbesök med god mat och kaffe i behagligt tempo tillsammans med vår guide. Tilläggas ska också att Geijerskolan är känd för sin goda mat.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan tillsammans med gruppen. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar i veckan kan det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna på Geijerskolan fördjupar man sig i eget måleri som anknyter till kursen. Bilderna blir sedan stommen i gruppens diskussioner på plats på Geijerskolan på nästa träff. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.

Fler kurser inom: Målning / Teckning Senior

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter

Vi finns i sagans och diktens landskap i Ransäter i natursköna Värmland. Vi erbjuder en ovanlig bredd av olika utbildningar. Platsen inbjuder till att du kan fokusera på studier. Geijerskolan är en stimulerande studiemiljö och har en skön atmosfär. Cafékvällar, konserter med skolans ensembler och kulturmöten berikar fritiden. Vi har ett stort och trivsamt internat!

Läs mer om skolan

Postadress:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Allévägen 1
684 93 Ransäter

Telefon: 0552-302 50
E-post: info@geijerskolan.se
Webbadress: http://geijerskolan.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln