Musikproduktionslinje

Profilkurs Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  1 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Fördjupa dina kunskaper inom musikproduktion hos oss! Programmet erbjuder kurser som Musikproduktion, Songwriting, Mixning, Studio Lab, Ljudteknik Live, Musikteori och mycket annat!

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 feb 2024

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet. Antagningsprov. Antagningsproven tar en dag. Löpande antagning. Antagningsprov på dag efter överenskommelse.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 6 jun 2025

Kostnader: V. g. se https://geijerskolan.se/avgifter-och-kostnader/

Kontakt: Marcus Rosengren

Telefon: 0552-30250

E-post:
marcus.rosengren@geijerskolan.se

Musikproduktionslinjen på Geijerskolan riktar sig till dig som är intresserad av låtskapande och inspelning. Linjen består av två inriktningar; Studio och Songwriting som fördjupar sig i olika delar av musikskapandet men ni läser även flera kurser tillsammans.

På inriktning Songwriting fördjupar du dig i låtskivarprocessen med datorn som viktigt verktyg. Vi på Geijerskolan ser att melodi, text och produktion är viktiga grundpelare till en bra låt och därför ingår musikproduktion och mixning bland annat som kurser inom Songwritinginriktningen. Du läser även fördjupade kurser inom låtskriveri.

På inriktningen Studio fördjupar du dig i musikskapandets tekniska område i studion och live.

Musikproduktion Studio
Geijerskolans Musikproduktionslinje med inriktning studio vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom musikproduktion och ljudteknik, både live och i studiomiljö.
Under kursens gång får du rikliga tillfällen att lära dig hantverkets grunder genom inspelning och mixning av allt från akustiska set, till jazz och rock. Ljudtekniken praktiseras både live och i studio, på analog såväl som digital utrustning. Detta ger dig de verktyg du behöver för att självständigt kunna genomföra en produktion från start till mål. Under VT 2020 öppnade även vårt alldeles nya musikhus med studiolokaler och mixerbord.

Målsättning för Studioinriktningen
Kursens mål är att deltagaren på ett bättre sätt förstår vägen fram till en färdig musikproduktion, både sin egen del i processen och funktionen av de verktyg som används. Efter avslutad kurs skall deltagaren ha fördjupat sina kunskaper om såväl mikrofonteknik och signalflöde, som det kreativa samarbetet som leder fram till en färdig musikproduktion, på scen eller i studio.

Musikproduktion Songwriting
Geijerskolans Musikproduktionslinje med inriktning Songwriting vänder sig till dig som vill skriva och producera musik. Det moderna låtskrivandet står i fokus och du kommer att ha god tillgång till fantastiska inspelningsmöjligheter i skolans helt nya musikhus som färdigställdes 2020! Under kursen arbetar vi med songwriting, textskrivande och arrangering i flera olika genrer och stilar även om vårt huvudfokus ligger på det moderna låtskrivandet där datorn står i centrum.
Du kommer att få skriva musik både enskilt och i grupp. Det finns också möjligheter att ha sessions och songwritingcamps med andra låtskrivare under året genom nätverket MECO. Studiebesök och gästlärare/föreläsare förekommer också i mån av intresse och möjlighet.

Målsättning för Songwriterinriktningen på Geijerskolan
Kursens mål är att deltagaren får en förståelse för det moderna låtskrivandet. Deltagarna ska efter avslutad kurs ha fördjupat sin kunskaper i hantverket kring låtskrivande, bland annat genom att arbeta med arrangering, produktion, inspelningsteknik och dom psykologiska processerna under ex. sessions.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursens mål är att deltagaren på ett bättre sätt förstår vägen fram till en färdig musikproduktion, både sin egen del i processen och funktionen av de verktyg som används. Efter avslutad kurs skall deltagaren ha fördjupat sin kunskap om såväl mikrofonteknik och signalflöde, som det kreativa samarbetet som leder fram till en färdig musikproduktion, på scen eller i studio.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://geijerskolan.se/musikproduktionslinje/

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter

Vi finns i sagans och diktens landskap i Ransäter i natursköna Värmland. Vi erbjuder en ovanlig bredd av olika utbildningar. Platsen inbjuder till att du kan fokusera på studier. Geijerskolan är en stimulerande studiemiljö och har en skön atmosfär. Cafékvällar, konserter med skolans ensembler och kulturmöten berikar fritiden. Vi har ett stort och trivsamt internat!

Läs mer om skolan

Postadress:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Allévägen 1
684 93 Ransäter

Telefon: 0552-302 50
E-post: info@geijerskolan.se
Webbadress: http://geijerskolan.se/

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln