Allmän kurs - Yrkessvenska - vård och omsorg

Ingesunds folkhögskola


Ansökan stängd
Den här utbildningen på grundskolenivå är till för dig som inte har svenska som modersmål. Kursen förbereder dig för fortsatta studier och arbete inom framför allt vård och omsorg.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Obligatorisk serviceavgift. Kostnader för egen litteratur, eget studiematerial och studieresor tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Birgitta Waerme

Telefon: 0570-385 64
E-post:
birgitta.waerme@regionvarmland.se

Målet med kursen är att du skall kunna klara av en undersköterskeutbildning eller lättare få jobb inom vård och omsorg. Kursen ger dig även möjlighet att läsa in grundskolebehörighet.

Utbildningen handlar framför allt om att göra dig bättre förberedd för studier eller arbete inom vård och omsorg. Vi vet att språkförståelsen är det viktigaste för att du skall lyckas. Därför är en stor del av utbildningen direkt kopplad till just ordkunskap och språkförståelse för arbeten inom vård och omsorg.

För att stärka dina chanser ytterligare till att få ett jobb har vi täta kontakter med arbetsgivarna för att veta vad de vill ha från en anställd. Ett exempel på kunskaper som efterfrågas är baskunskap i IT; officepaketet, mail, websökningar etc. Detta kommer du då att lära dig under utbildningen.

Vi tror på att den bästa svenskundervisningen sker i mötet med andra människor och försöker komma ut så mycket i verkligheten som vi kan. Vi gör många studiebesök och du kommer också att få praktisera på arbetsplatser.

Utbildningen ger dig också möjlighet att få grundskolebehörighet för att kunna läsa vidare på gymnasiet. Även om du är osäker på om du vill jobba med vård och omsorg kan du gå kursen för att bli bättre på svenska och förbereda dig för andra jobb och utbildningar.

Som kursdeltagare har du stora möjligheter att påverka innehåll och upplägg.

Kursen är en del av Allmän kurs och är berättigad till CSN-bidrag på grundskolenivå.