Kursen vänder sig till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning. Du kan läsa in behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personlig intervju. Prioriterad är du som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet och är motiverad att studera.

Kostnader: Obligatorisk serviceavgift. Kostnader för egen litteratur och eget studiematerial tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Bo Nilsson

Telefon: 0570-385 64
E-post:
bo.nilsson@regionvarmland.se

Allmän kurs erbjuder dig ett arbetssätt som utgår från individens behov. VI möter dig där du står idag och formar utbildningen utifrån dina mål. Vi utgår från ett bildningsperspektiv där vi ser till hela människan och vi jobbar ämnesövergripande och tematiskt. Folkhögskolans idé är att lärandet sker tillsammans med gruppen. Samtalet, diskussionen och mötet med andra är därför en viktig del av Allmän kurs.
Studieresor, friluftsdagar och projekt tillsammans med andra kurser på skolan är lika viktiga som de teoretiska studierna.

Att studera på Allmän kurs innebär att du får hjälp med eventuella svårigheter. Det kan vara stöd i svenska, hjälp med studiestrukturen, stöttning i matematik o s v. Vi har en hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du som individ skall få den hjälp du behöver.

Vi förbereder dig för framtiden oavsett om det är yrkeslivet eller vidare studier och du har möjlighet att läsa grundläggande behörighet för Yrkeshögskola eller universitetsstudier.


Ansök här